Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan válasszunk WC ülőkét?

A kérdés, amivel sokan keveset foglalkoznak. A WC ülőke otthonunk és a fürdőszoba egyik leggyakrabban alábecsült eleme. Egy jól megválasztott tartozék azonban a maximális kényelem mellett stílusos kiegészítő is egyben, ami nagymértékben hozzájárul a helyiség stílusához, megjelenéséhez.

A választás nem is olyan egyszerű

Ha egy kicsit jobban beleássuk magunkat a témába, például megnézzük a STUXI – Otthon és Kert Webáruház WC ülőke kínálatát, akkor láthatjuk, hogy rengeteg lehetőség elérhető. A funkcionális mellett esztétikailag is fontos szerepet töltenek be, az egész tér hangulatát befolyásolják. 

Többféle típus, anyag érhető el, de még a zsanér típusa sem mindegy. A leggyakoribb választások közé tartoznak a műanyag WC ülőkék. Kedvező árral és széles kínálattal rendelkeznek.

A tisztítása könnyen megoldható, sokféle szín és mintázat közül lehet választani. A hátrányai közé tartozik, hogy nem igazán strapabíró, elég egy rossz mozdulat, és máris megreped, megtörik. Ha nagyobb szilárdságot és kopásállóságot keresünk, akkor a Duroplast WC ülőke lesz az ideális választás. Kemény, de mégis könnyű anyagból készülnek. Hosszú távon, éveken keresztül lehet használni anélkül, hogy bármilyen nyomát tapasztalnánk az elhasználódásnak.

Az MDF WC ülőkék képviselik a masszív és elegáns megjelenést. Nehezebbek, mint más típusok, de rendkívül tartósak, és a folyamatos használatot is jobban bírják. A zsanér kiválasztása során is többféle típussal fogunk találkozni. A legtartósabb változat a rozsdamentes fémzsanér. Kiválóan ellenáll a korróziónak, nagy a teherbírása, így az MDF ülőkékhez is az egyik legjobb választás. Ma már a legtöbb minőségi ülőkét ilyen zsanértípussal látják el. A lecsapódásgátlós zsanérok lassan és csendesen csukódnak le. Ezzel meg lehet előzni a hangoskodást és a potenciális sérüléseket. Gyermekes háztartásokba kifejezetten ajánlott ilyet használni. Egyéb extra lehet még az Easy-click megoldás, mellyel egy gombnyomásra lepattinthatjuk a wc ülőkét a wc csészéről, így a wc csésze és a wc ülőke takarítása is könnyebb és kényelmesebb lesz.

Egyedi megoldásokra is van lehetőség

Ma már 2 in 1 WC ülőke is elérhető, amelyek a felnőtt méretű ülőke mellett egy beépített, kisebb gyermekülőkével is rendelkeznek. Egyszerűen előrehajtható, ha éppen a gyermek használja a WC-t. A zsanérok easy-click funkcióval is el lehetnek látva. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tisztítás érdekében gyorsan és egyszerűen el lehet távolítani, így a fürdőszoba higiénikus fenntartása is jobban megoldható. 

Vannak speciális MDF WC ülőkék is, amelyek egyszerre ötvözik a kiemelkedő strapabírást a kényelmi funkciókkal.

Nem mindegy a WC kialakítása

Természetesen a WC ülőke is fontos része a WC-nek, de a berendezés teljes kialakítását érdemes átgondolni. A környezetvédelem szempontjából ugyanis nem mindegy, hogy mennyi vizet fogyasztunk a mindennapokban. Ma már léteznek olyan okos WC-k, amelyek pont annyi vizet fogyasztanak, amennyi szükséges. Ezzel nagymértékben csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat, és kímélhetjük a környezetet.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...