Saját KB bal
Saját KB jobb

Közösségben egy jó ügyért

Állatvédelem és felelős állattartás volt a téma a Civil Pódium Egyesület pódiumbeszélgetésén.

A Civil Pódium Egyesület szervezésében, szakértők bevonásával fontos és hasznos tudnivalókat érintettek és beszéltek át szombaton Keszthelyen, a Klassz Kultbisztróban. A közel egyórás eszmecsere központi témája a hazai állatvédelem helyzete és a felelős állattartás volt, de szó esett a kutyás turizmusról, valamint a kutyás közösségépítésről is.

Hazánkban több mint 3 millió embert érint a kutyatartás, éppen ezért tartotta fontosnak az egyesület, hogy megszólítson a témában jártas embereket annak érdekében, hogy ezzel is népszerűsítse a nyugat-balatoni régióban a kutyabarát filozófiát. Az eseményen Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője és Csere András, a Hotel Helikon igazgatója voltak a beszélgető partnerei Sziládi-Kovács Tibornak, a Civil Pódium Egyesület elnökének, aki nem mellesleg szintén a téma szakértője, hiszen társalapítója a Kutyabarát.hu portálnak és a Keszthelyi Kutyás Strand vezetője is egyben.

A beszélgetésből kiderült, hogy az  utóbbi 6-8 évben sokban változott a hazai állattartási kultúra, az utóbbi 3-4 évben pedig még nagyobb fejlődés történt ezen a területen.

„Az Állatvédelmi Központ feladata sokrétű, a legfontosabbak közé tartozik a tudományos és kutatási feladatok mellett, hogy segítse az állatvédelemmel kapcsolatos állami döntések meghozatalát, valamint segítse az állatvédők munkáját, képzéseket és szakmai napokat szervez.” – fogalmazott Dr. Vetter Szilvia, az Állatvédelmi Központ vezetője.

A „kutyás életforma” ma már teljesen elfogadott a turisztikai szektorban. Egyre több kutyatartó négylábú családtagjával szeretné eltölteni szabadidejét, tervezi nyaralását.

civil pódium

„A teljesen megújult 4 csillag superior Hotel Helikonban már a tervezéskor figyeltek a kutyás igényekre: az első emelet szobái kifejezetten kutyás vendégek számára lettek kialakítva. 2022-es újranyitásunk óta folyamatosan szállnak meg nálunk kutyák – mérettől függetlenül. Mivel én is nagy állatbarát vagyok, így örülök, hogy egyre több lehetőséget tudunk kínálni kutyával érkező vendégeink számára.” – mondta Csere András, a Hotel Helikon igazgatója.

A felelős állattartás, valamint az állatvédelem kiemelt ügy a Civil Pódium Egyesület számára. A civil szervezet a jövőben is tervez a témával kapcsolatos eseményeket, valamint más, szintén hangsúlyos témák is terveik között szerepelnek.

„Közösségben egy jó ügyért – nem hiába választottuk ezt mottónknak. Sok jó ügy van, melyeket képviselni, népszerűsíteni szeretnénk közösségünk számára. Egyesületünk a jövőben több olyan platformot, programot, eseményt is szeretne megvalósítani, amelyek jó ügyeket szolgálnak. Ilyen volt például a mai pódiumbeszélgetés is, hiszen az állatvédelem és felelős állattartás több figyelmet érdemel és igyekszünk ennek fontosságát átadni, nemcsak az érintettek felé, hanem mindenkinek.” – mondta Sziládi-Kovács Tibor, a Civil Pódium Egyesület elnöke.

Az egyesület elnöke kifejtette, hogy még idén tervezik hasonló pódiumbeszélgetések megszervezését más témában is.

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...