Saját KB bal
Saját KB jobb

Alakíts ki intim kertet zárt alumíniumkerítés segítségével!

Sűrű beépítés mellett a legkisebb kertnek, kertrésznek, terasznak is örülünk, hiszen van hova kivonulni, ha szép az idő, ugyanakkor a szomszédok közelsége, az utca forgalma zavaró lehet, ami ellen megoldást jelenthet egy zárt kerítés.

Ha ki akarod zárni a kíváncsi tekinteteket, építs olyan kerítést, amelynek a lécei szorosan illeszkednek egymáshoz, így esélyt sem adnak a kukkolóknak. A magasságával is játszhatsz, bár ezt építéshatósági előírások szabályozzák, legfeljebb 2,5 m lehet. Azonban ez, és az általánosan alkalmazott 1,6-1,8 m is bőven elég ahhoz, hogy biztosítsd a privát szférád egy családi házas övezetben.

Milyen kerítést válassz, ha nyugalmat szeretnél az otthonodban? Miért az alumínium zárt kerítés elem az egyik legjobb megoldás?

Kerítés az ízlésed és anyagi lehetőségeid szerint

Számos alapanyag közül választhatsz, a megjelenését illetően pedig számtalan alternatíva létezik, így építhetsz a szomszédokétól nagyban különböző, vagy ahhoz hasonló kerítést is.

Ha rendezett a szomszédság, jó viszony van köztetek, a hagyományos, hézagokkal rakott kerítések elegendőnek bizonyulnak, ráadásul megfelelő növénytelepítésekkel is segítheted egy intim szféra megteremtését. De vannak helyzetek, amikor csak egy zárt kerítés jelenthet megoldást az utcáról bámészkodók vagy leskelődő szomszédok ellen, hogy zavartalanul tartózkodhass a kertben.

A hagyományos kerítés-alapanyagok mellett lehetőség van ma már gondozásmentes kerítést választani, így nem csak a kíváncsi tekinteteket tarthatod távol, de a karbantartással sem kell bajlódnod.

Benézni tilos!

Ha gyakran napozol, medencézel, tartózkodsz a kertben, a teraszon, vagy nem szereted a függönyöket, de zavar, ha megbámulnak, belesnek, zárt kerítésekkel elejét veheted. Ez a típusú kerítés ugyanis 100%-ban korlátozza a belátást, ugyanakkor a kitekintést is, így ha a panoráma fontosabb számodra, nem ez lesz a jó megoldás. Minden más esetben azonban igen, ha egy nyugodt oázisra vágysz.

A zárt kerítésrendszerek esetén az egymásba illesztett alumíniumlécek maximális nyugalmat és a magánélet zavartalanságát biztosítják. Ha ezt alkalmazod, nem kell aggódnod amiatt, hogy a szomszéd megzavarja az reggelidet vagy a pihenésedet, vagy a járókelők fürkésző tekintetét kellene a hátadon érezned, miközben nyugalomra vágysz.

Duplán nyerhetsz

Egy gondozásmentes zárt alumíniumkerítés telepítésével nemcsak a privát szférádat biztosíthatod, hanem a szabadidőd hasznos eltöltését is, hiszen a karbantartásra többé nem lesz gondod! Míg egy fakerítés esetében ez 1-2 évente fáradságos csiszolást és festést jelent, addig az alukerítések esetében nincs ilyen kötelezettséged, karbantartás nélkül is megőrzik szépségüket, stabilitásukat.

Ha pedig ezen kerítések magas ára aggaszt, érdemes elvégezni néhány számítást, és a gyártók által garantált 15-20 év élettartalomra vetítve kiszámolni a fenntartás költségeit egyik és másik alapanyag esetében.

Bárhogyan is döntesz, a magánéletedet csak zárt típusú kerítéssel óvhatod meg.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...