Saját KB bal
Saját KB jobb

Segítőkutyára szorulok – életek képekben

Az alábbi kapcsolatok nem hétköznapi kapcsolatok. Minden kutya egyedi és különleges, és kutyát tartani csodálatos, de egy segítőkutyával megosztani az életünket ennél sokkal több. 100%-os függőséget, gyógyítást, törődést jelent. Nagyon nehéz egyetlen pillanattal visszaadni mindazt, amit ezek az emberek átélnek, de a fotósorozat arra biztosan jó, hogy érzékenyítsünk másokat a téma fontosságára.

#1 Troy-Bilt

„Már maga a jelenléte is hatalmas megkönnyebbülés az egészségem legrémesebb pillanataiban. Ha az orvosok rossz hírekkel is jönnek, mindig van kihez ragyogó arccal fordulnom.”

#2 Kern

„Kern-nel képes vagyok megvalósítani a saját dolgaimat úgy, hogy nem kell állandóan másik emberre támaszkodnom. Soha nem tudnék nélküle olyan életet élni, amilyet szeretnék. Ő az én kapum, hogy elérjem a céljaimat.”

#3 Tasmania

„Ő az, aki a sötétbe színeket varázsol. Mielőtt ő lett nekem, a legegyszerűbb feladatok is szenvedést jelentettek. Visszaadta a szabadságomat, és ő biztosítja, hogyha akarom, enyém lehet az egész világ.”

#4 River

„River nélkül minden hetet kórházban töltenék. Ő biztosítja, hogy egyetemre járhatok, hogy élhetek. Ő egy életmentő.”

#5 Rocket

„2016-ban meghalt a testvérem, ő volt Rocket eredeti gazdája. Mindketten majd belehaltunk a veszteségbe, azóta ő az egyetlen, aki képes megnyugtatni, mikor rámtör a szorongás. Vele együtt a testvérem is minden nap velem van egy kicsit.”

#6 Tazz

„Többször megmentette az életem. Biztonságban tart, ha nem vagyok magamnál, jelzi a rohamaimat, segítséget hív. A szabadságomat és a békémet adta nekem.”

#7 Aurora

„Ő adja meg azt az extra időt a roham előtt, hogy biztonságba helyezzem magam. Depresszióval küzdöttem a betegségeim miatt, de Aurora újra célt adott nekem.”

#8 Sansa

„Neki köszönhetem, hogy nem kell rettegnem, és soha nem kell egyedül szembenéznem a legijesztőbb pillanatokkal sem.”

#9 Antares

„Tudja, mit fog tenni a testem, mielőtt én tudnám. Amikor magam mellett tudom, megállíthatatlannak érzem magam.”

#10 Stella

„Nem csak a poszttraumatikus stressz szindrómámban segít, még akkor is velem van, ha rémálmaim vannak. Az életemet adta vissza, és közben még gazdagabbá tette.”

#11 Iris

„Iris egy pit bull. Megmutatta nekem, mit jelent a kedvesség, a szeretet, a hűség és az elkötelezettség.”

#12 Dolly

„Egy lábbal nehéz önbizalommal eltelve élni, de Dolly mellett kivirágoztam. Soha nem tudtam, hogy lehet így érezni.”

#13 Chiyo Makana

„Chiyo felveszi a tárgyakat, ha leejtem őket. A függetlenséget köszönhetem neki. Egy csapat vagyok vele, hiszen ő mutatta meg, hogy ahol szeretet van, ott nem kell semmi mást tenni.”

#14 Lucille

„Az emberek gyakran elítélnek, hogy segítőkutyám van, hiszen normálisnak nézek ki. Pedig az életem az ő „kezében” van.”

#15 Tesla

„Biztonságban érzem magam miatta. Meg tudom tenni azokat a dolgokat, amit nélküle, egy mentális betegséggel sosem tudnék megtenni.”

(Kutyabarát.hu)

Forrás és képek: huffpost

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...