A segítőkutyák bárhova bemehetnek

Segítőkutyája miatt megtagadta a belépést egy étterem a PTSD-s veteránnak

A poszttraumás stressz betegségben (PTSD) szenvedő volt katona reakcióját a foxnews.com tette közzé azzal az indokkal, hogy az emberek megértsék a segítőkutyák szerepének jelentőségét.

A segítőkutyák bárhova bemehetnek – vagy mégsem?

Egy pittsburgi étterem, a The Huddle azért került nemrég a média kereszttüzébe, mert nem engedtek beülni egy vendéget annak kutyája miatt. Az állat nem viselte a megszokott megkülönböztetést a hámján, viszont nyakörvén ott lógott a jelzés, továbbá a szükséges dokumentumok is rendelkezésre álltak. A baj csak az, hogy a nyüzsgés és a rengeteg vendég miatt a személyzet nem kezelte kellő körültekintéssel az ügyet, és lehetőséget sem adtak a leszerelt katonának, hogy bemutassa az iratokat.

A Kris Jones nevű férfi azt mondja, kutyája társaságában sokkal nagyobb biztonságban érzi magát, és több veteránról tudja, nem szívesen hagyják el az otthonukat egyedül, ezért négylábú társaik hatalmas szerepet játszanak az életükben. Ő maga a haditengerészetnél szolgált és egy bevetés során súlyosan megsérült, azután diagnosztizálták szorongásos zavarral. Mivel nem hagyta annyiban azt, ahogyan az étterem bánt vele, a tulajdonos is megszólalt és elnézést kért. Beismerte, hogy a nagy hajtás miatt felületesen kezelte a helyzetet, nem tudta, hogy Jones kutyája, Chopper segítőkutya.

Az exkatona azért szerette volna, ha napvilágra kerül a dolog, mert ilyen módon áll ki a poszttraumás-stressz zavarral küzdő emberek mellett. Ahogy mondja, a betegek egy részén nincs látható nyoma a lelki problémáknak, de sosem tudhatjuk, mi játszódik le bennük.

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: foxnews.com
Kép: Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...