kutyabarát mozi

Saját széket kapnak a kutyák ebben a texasi moziban

Kifejezetten kutyások számára alakítottak ki egy mozit Texasban, ahol kedvencünk saját kényelmes széken szunyókálhat, amíg a gazdi filmezik.

A legtöbb gazdi szereti magával vinni kutyáját, ahova csak lehet. A elmúlt évek alatt egyre több kutyabarát szolgáltató, szálloda, vendéglátó hely ismerte fel ezt az igényt és jött rá arra, hogy bizony nem kell tartani a kutyabarátságtól, sőt!

Azok a gazdik, akik családtagként kezelik kutyájukat és nyaralásukat, sétáikat, szabadidejüket kutyájukkal együtt tervezik, olyan helyeket fognak választani, ahol szívesen látják őket négylábú barátjukkal is. Mivel ezekkel a kutyákkal sokat foglalkoznak gazdáik, sok helyre magukkal viszik, nagy többségük jól nevelt, szociális és hozzászokott az idegenek társaságához. Alig találni ma már olyan szolgáltatást vagy szórakozási formát, melynek ne lenne kutyabarát verziója, itt a kutyabarát.hu-n is rengeteg kutyabarát szolgáltató közül válogathatsz! 

Kutyabarát mozi

Van azonban még egy-két kiaknázatlan terep, ilyen például a mozi, melynek nagyon kevés kutyabarát változata van a világon. Magyarországon is ugyan van már egy-két mozi, mely kutyabarátságát felvállalta, de azért ez nem olyan gyakori. Ez persze több okra is visszavezethető. A gazdik nagy részében nem nagyon merül fel, hogy kutyával érkezzen egy moziba és a moziknak is elég macerás lenne helyet biztosítani a kutyáknak. Ezen kívül jogosan lenne zavaró bármely néző számára egy-egy közbevakkantás, fülrázás, vakarózás és mocorgás.

Az Egyesült Államokban, Plano városban (Texas) azonban már van egy kizárólag kutyások számára fenntartott mozi, a K9 Cinemas, ahova elsősorban kutyás vendégeket várnak. A mozit úgy alakították ki, hogy komfortos legyen mind a négylábú, mind a kétlábú vendégek számára. A kutyák kényelmes székeken, pokróccal és párnával ülnek saját helyükön, és legtöbbször elbóbiskolnak, míg a gazdi élvezi a mozit.  A kutya jegyár 5 dollárba került, mely nagyjából 1500 Ft-nak felel meg.

 

Bohata Krisztina
(Kutyabarát.hu)

Fotók: k9cinemas.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...