Úgy neveld a gyermeked, mint a kutyád?!

Egy külföldi tv műsor szerint a kezelhetetlen gyerekek megnevelésére is van megoldás, de nem biztos, hogy mindenki állva tapsolna, ha meghallaná, pontosan miről van szó.

A The Sun beszámolója szerint a Channel 4 új műsora, a „Train Your Baby Like A Dog” a magukat tehetetlennek érző szülők és az idegszálaikat borzoló csemeték küzdelmét kívánja békés vizekre terelni. Mindezt a kutyák nevelésében bevált gyakorlati trükkökkel. Ha például a gyerek jól viselkedik, „jutalomfalatot” kap. Szakértőként egy gyakorlott kutyatrénert, Jo-Rosie Haffendent kérték fel a feladatra, aki többéves gyakorlattal rendelkezik a kutyanevelés területén, és számos problémás esettel sikerült megbirkóznia a pályafutása során.

Jo-Rosie szerint a kutyák és a gyerekek nevelésének alapja ugyanaz. A szakember nem tagadja, saját, Santino nevű kisfiát is azonos elvek alapján neveli, mint ahogyan otthon a négylábúit: a kisfiú ismeri például a „le” vezényszót, és jutalmat kap, amikor szót fogad. Az egyórás műsorban a 3 éves Greydon és a 18 hónapos Dulcie a nő Tango nevű kutyájának segítségével lépnek a változás útjára. Jo-Rosie jól tudja, hogy amit csinál, azzal sokak ellenszenvét kiváltja, de bízik a módszerében, ezért bátran felvállalja azt.

A fogadtatás?

A műsor első része még adásba sem került, máris rengeteg ellenzője akadt a meglepő nevelési módszernek. Az aggályok között felmerült, a gyerekek állatokhoz való hasonlítása mentális problémákat okozhat, továbbá attól tartanak, a megosztó taktika felkeltené a gyerekrablók és a pedofilok érdeklődését. Annak érdekében, hogy a műsor minél rövidebb életű legyen, több mint 20 000 aláírást gyűjtöttek össze és azt követelik, ne kerüljön adásba.

 

Forrás: thesun.co.uk
Kép: Channel 4

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...