60 kilométert gyalogolt gazdái után, akik költözés miatt menhelyre adták

Szinte minden nap találkozunk egy hírrel, mely bizonyítja, hogy nem érdemeljük meg a kutyákat.

Oklahomában (USA) történt a megrendítő eset, melyről több hírportál is beszámolt az elmúlt napokban. Egy család költözés miatt „kénytelen” volt megválni 6 éves Cathleen nevű keverék kutyájuktól. Nem költöztek túl messzire, csupán egy kb. 30 km-re lévő másik városba, de az új ingatlanba nem vihették a kutyát.

A Seminole Humane Society szervezet gondjaira bízták a kutyust, aki azonban kétszer is megszökött, vagyis útra kelt, hogy megkeresse gazdáit, akik lemondtak róla. Kétszer tette meg a több, mint 30 km-s utat és meg is találta elveszettnek hitt gazdáit. Minden próbálkozás ellenére újra visszavitték a menhelyre,  valószínűleg a mai napig nem érti, hogy miért történik ez vele.

A szervezet önkéntesei ezt látva óriási szervezkedésbe és reklámozásba kezdtek, hogy minél hamarabb megtalálják Cathleen számára az új álomgazdit és rekordidő alatt sikerült is őt egy új, gondos és szerető családnak örökbe adni.  Miután az Egyesült Államok szinte minden részéről jelentkeztek érte így a választás nagyon nehéz volt, de végül egy michigani család mellett döntöttek, ahol már meg is kezdte új életét.

Az Egyesült Államokban becslések szerint több, mint 70 millió gazdátlan, kóbor állat van az utcákon jelenleg is.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...