Saját KB bal
Saját KB jobb

Óriási felháborodás Svédországban: 6 labradort akarnak megölni egy állatkísérletben

A svéd laboratóriumban fogimplantátumok teszteléséhez használták a kutyákat, és ez nem volt elég nekik, azért akarják megölni őket, hogy vizsgálni tudják hogyan hatnak a csontokra és szövetekre az implantátumok. Eddig 80 ezren írták alá a petíciót a megmentésükért. – írja a dailymail.co.uk.

Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus és Zuri: ez a neve a hat fekete labradornak, akiknek a vizsgálat részeként fogaik több mint egyharmadát mát kivették, és implantátumokkal helyettesítették. A kutatócsoport egyik vezetője, Göran Landberg szerint azért kell a kutyákat megölni, hogy megvizsgálhassák, pontosan hogyan fogadta be a csontozatuk és a szöveteik az implantátumokat, milyen hatással lett az a szervezetre. Elmondása szerint azért kutyákat választottak a fogászati ​​vizsgálatokhoz, mert a nyál és az orális baktériumok milyensége az emberéhez hasonló.

kutyabarat kutyabarát

A Djurrättsalliansen (Svéd Állatvédelmi Szövetség) nyilvánosságra hozta az ügyet, ami hatalmas országos felháborodást váltott ki joggal. Megpróbálják megakadályozni Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus és Zuri megölését. A szövetség eddig 80 ezer ember aláírását gyűjtötte össze a petícióhoz, amelyben követelik, hogy ne öljék meg a kutyákat. Érthető módon az állatvédők attól is tartanak, hogy itt nem áll meg a kísérlet, és újabb kutyák eshetnek áldozátául ennek a szörnyűségnek.

Az ügy kapcsán a svéd tévében egy állatorvos is nyilatkozott, aki elmondta, hogy egy kutya egészséges fogainak kihúzása önmagában is nagy fájdalmat okoz az állatnak, nem beszélve a komoly lelki sokkról, amit a kutya átél, hiszen nem érti, miért teszik ezt vele az emberek, akikben megbízik, akikkel nap mint nap együtt van.

kutyabarat kutyabarát

Svédországban az állatkísérletekre akkor adnak ki engedélyt, ha a kutatók bizonyítani tudják, hogy ez az egyetlen módja egy fontos egészségügyi tény alátámasztásának, megvizsgálásának. A Göteborgi Egyetem tudósai szerint ez épp egy ilyen eset, és szerintük vannak esetek, amikor elengedhetetlen az állatok feláldozása az egészségügyért.

Nagyon reméljük, hogy sikerül ezt az agyrémet megakadályoznia az Állatvédelmi Szövetségnek! Hírt adunk az esetről a későbbiekben is.

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: www.dailymail.co.uk

Fotók: www.dailymail.co.uk

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...