Önkéntes családot keresünk Irisnek!

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szeretne meghonosítani Magyarországon a vakvezető kutya képzésben egy nemzetközi gyakorlatot: önkéntes családoknál helyeznék el anyakutyáikat. Jelenleg ez nem egyszerű, hiszen hazánkban ennek nincs még kifejlett gyakorlata – ezért szeretné a vakvezető kutya iskola, hogy minél több felelős és segíteni próbáló emberhez jusson el ez az üzenet. 

Minél több vakvezető kutyát szeretnénk képezni, ezért indítottuk útjára tenyésztői programunkat. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a mi tenyészkutyáink is családoknál laknak, ahol otthoni környezetben szülhetik meg kölykeiket, a leendő vakvezető kutyákat. Keresünk olyan családokat, akik vállalják ezt a rendkívül izgalmas és szép feladatot, hogy segítenek útjára indítani a vakvezető kutyák új generációját.” – számolt be a kezdeményezésről a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Az alapítványhoz több anyakutya (tenyészszuka) fog érkezni, akiket önkénteseknél szeretnének elhelyezni. Ez megfelel a nemzetközi gyakorlatnak, pl. az angliai vakvezető kutya iskola több mint 200 tenyészszukája is önkéntes családoknál lakik, a tenyészközpont 50 km-es körzetében. E kipróbált jó gyakorlatot alkalmazva Miskolc 50 km-es vonzáskörzetéből várják önkéntes jelentkezőiket. Az alapítvány fedezi a kutya tartási költségeit és minden szakmai segítséget megadnak.


Iris és korábbi kölykei

Elsőként Irist szeretnénk önkénteseknél elhelyezni, aki körülbelül egy hónap múlva fogja világra hozni kölykeit. Tenyészszukánknak Miskolc 50 km-es vonzáskörzetében keresünk otthont.” – mondta az alapítvány munkatársa.

Ez egy működőképes gyakorlat az Alapítványnál, hiszen ez már a negyedik alkalom lesz. Egy teljesen átgondolt folyamatról van szó, amelyben az Alapítvány szakembere ott bábáskodik majd a nagy eseménynél, és utána is rendszeresen jelen lesz az önkéntesek életében. Tehát az Alapítvány nem szakértelmet keres, azt ők adják, és nem is anyagi áldozatot kérnek, mert azt biztosítják az adományozók. Amit keresnek, az egy szerető családi környezet.

A jelentkezéseket ezen az e-mail címen várják: [email protected]

A kölyöknevelésről ITT lehet olvasni.

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...