Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyáddal együtt versenyezhetsz a megtisztelő címért

A Sportolj 6 lábon Egyesület újabb kutyás programot szervez, erről beszélgettünk az egyesület vezetőjével, Kollár Misivel.

Mire készültök pontosan és mikor?

Az I. Ország Közepe Terepfutás sikere és visszajelzései alapján arra gondoltunk, hogy akik szeretnek a téli napokban is sportolni, jól jönne egy kis bemelegítő futás a tavasz előtt. Csodaszép befutóérmet képzeltünk el illetve valósítottunk meg.
Igazán barátságos távokat jelöltünk ki:  3,5 – 5 – 7 és 10 km, ezt szinte mindenki tudja teljesíteni. Minden eseményünkre gondolunk azokra is, akik nem kutyával jönnének sportolni. Őket indítjuk legkorábban, akiket zavarna a kutyák jelenléte, majd ezt követően indulnak a kutyások is. A HAVAS FUTAM időpontja: 2019. február 23. Helyszín: 2366 Kakucs, Kakucs-Ring parkolója. A nevezési határidő meghosszabbítva 2019. január 31-ig.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Mozgalmas évünk és változatos eseményeink lesznek. A futások mellett egyéb programokat is szervezünk. Ilyen lesz például május 18-án a Tájékozódási Sportnap Újlengyelben, július 6-án Éjszakai kutyás futás Újhartyánban, majd szeptemberben ismét lesz Ország Közepe Terepfutás. Reméljük, hogy 2020-ban ismét hajóra szállhatunk a kutyásokkal.

Lehet ezekről bővebben beszélni?

Természetesen igen.

Tájékozódási Sportnap. Nemcsak a kutyásoké, kutya nélkül is részt lehet venni, mely nemcsak futással, hanem sétával is teljesíthető. Az útvonalat nem jelöljük ki, csak néhány ellenőrző pontot kell kötelezően érinteni. Ennek felhívása már hamarosan elérhető lesz. A táv egységesen laza kb. 12 km, sík, erdei, mezei terepen.

Teljesítmény túra. Ez már igazi kihívás lehet a sportolni vágyóknak augusztus 31-én. Tervezett távok: 7 – 15 – 25 – 35 – 60 – 100 km. Teljesíthető sétával vagy futással is. Kutyával csak a rövidebb távokat javasoljuk, illetve ajánljuk.

Éjszakai Futás, azaz Futó Est. Ez egy nagyon érdekes futás lesz, mind a kutyák nélküli illetve a kutyával futók részére egyaránt. A terveink nem hétköznapiak, a kivitelezés szuper lesz, és szinte biztosak vagyunk abban, hogy mindenki jól fogja magát érezni. A tervezett távok: 3,5 – 7 – 10 km. Az útvonal javarészt mezei terepen vezet.

Ország Közepe Terepfutás – FÉLMARATON – MARATON – ULTRAMARATON. Vissza térünk Pusztavacsra. Kétnapos sportesemény lesz, szombaton a kutya nélküli futókat várjuk a hosszabb távokra, vasárnap a kutyásoké. Új útvonalakat terveztünk, a távok  5 – 10 – 21 – 42 – 84 km, melyek erdei úton haladnak majd.

Programjaik elérhetők a https://sportolj6labon.hu oldalon.

Tényleg mozgalmas évetek lesz, hogy bírjátok?

Szerencsére támogatókkal, önkéntes segítőkkel és persze barátokkal tudjuk megoldani a feladatokat. Itt meg is ragadnám a lehetőséget, hogy eseményeinkhez anyagi és tárgyi támogatókat keressünk, az önkéntesek segítségét pedig örömmel várjuk.

Jelentkezni az [email protected] email címre írt levélben.

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...