Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyákról mintázták a Sony új találmányát

A japán elektronikai cég január 23-án bejelentette, hogy az ember legjobb barátjáról mintázta legújabb termékét, a 3000 dollárért kapható, megfigyelésre is alkalmas robotkutyát.

Ahogyan délceg házőrzőink, a Sony kiskutya méretű aibo robotjai is komoly feladatot kapnak, nem véletlenül szerelték fel kamerával őket. A távolról irányítható, mesterséges intelligenciával is ellátott robotok képesek rá, hogy előre meghatározott időpontokban körbecirkálják a lakást, így akkor is ellenőrizhető otthonunk biztonsága, ha nem tudunk szabadulni az irodából, vagy éppen a közértben vásárolunk. Arra a célra is tökéletesen megfelelnek, ha otthon betegeskedő családtagjainkra szeretnénk ránézni.

A 30 centiméteres robotkutyákat lógó fülekkel látták el, hogy minél jobban hasonlítsanak a valódi ebekre, amelyekről mintázták őket. Ahogyan már feljebb írtuk, a LED szemű négylábúakért alaposan a pénztárcába kell nyúlni, ugyanis közel 1 millió forint az áruk. Beszerzésükkor a gyártó 3 évre garantálja a szükséges szoftverek biztosítását, valamint gondoskodik az adatok tárolásáról is.

kutyabarat kutyabarát

A Secom nevű biztonságtechnikai cég közreműködésével elérhető szolgáltatás rendszeresen jelentéseket küld az okostelefonunkra, hogy ne kelljen aggódnunk sem otthonunk, sem szeretteink biztonsága miatt. Érdekesség, hogy a fejlesztők figyelembe vették azt az igényt is, miszerint egyes gazdik távollétükben szívesen rajta tartanák a szemüket háziállataikon.

Elődjei, az érzelmek kimutatására is képes aibo „házvezető” robotok múlt januárban kerültek piacra, és a Sony eladási adatai szerint több mint 20 000 kelt el belőlük. Vajon négylábú verziójuk is ennyire kelendő lesz, vagy – LED-es kamera ide vagy oda –, az emberek inkább hús-vér házőrzőre bízzák a tulajdonukat?

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: thestar.com
Kép: thestar.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...