Szuper hír az Egyesült Királyságból: Betiltják a kisállatokkal való kereskedést!

Sem kiscicát, sem kiskutyát nem vásárolhatnak a britek a hamarosan életbe lépő tiltás értelmében, állítja az rt.com. Az indok egyszerű: így szeretne az ország fellépni az állatok kihasználása és a visszaélések ellen.

 

A 2019-ben bevezetésre váró törvény a 3. személyen keresztül történő üzletelésre terjed ki, tehát a kisállat kereskedésekre is érvényes. Aki 6 hónaposnál fiatalabb kutyát vagy macskát szeretne, az közvetlenül a tenyésztőt, vagy egy-egy menhelyet kell, hogy felkeressen.

kutyabarat kutyabarát kutya

A lépésről a Department of Environment Food and Rural Affairs, azaz a Környezetvédelmi, Élelmiszerügyi és Vidékügyi Minisztérium számolt be a megelőző konzultációkat követő hatalmas támogatottság eredményeként. Azt remélik, hogy az emberek sokkal tudatosabban hoznak döntést, mielőtt négylábúakkal bővítik családjukat és szeretnék elérni, hogy a nem hozzáértő, illegális tenyésztőket vissza tudják szorítani.

Az intézkedést megelőzően október 1-jén hatályba léptették azt a törvényt, amely tiltja a 8 hetesnél fiatalabb kutyákkal és macskákkal való kereskedést.

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: www.rt.com

Kép forrása: pixabay

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...