Lógó fülű kutyák előnyben?

Az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hatóságnál (TSA) mindenképp! A Hatóságnál ugyanis ezentúl előnyben részesítik a lógó fülű kutyákat, mert szerintük kevésbé ijesztőek az utasok számára, mint a hegyes fülű társaik – írja az latimes.com.

Az elmúlt években több óvintézkedést is bevezetett az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hatóság, hogy meggyorsítsa a reptéri átvilágítást, ellenőrzést – például high-tech csomagszkennereket használnak, illetve arcfelismerő kamerákat helyeztek ki. És még egy fontos újdonságot vezettek be: a hegyes fülű kutyák helyett inkább lógó fülű ebeket vetnek be a robbanóanyagok – és szerek felkutatása érdekében.

kutyabarat kutyabarát kutya

A Hivatal munkatársa: David Pekoske elmondása szerint, a lógó fülű kutyákat jobban elfogadják az emberek, a megítélésük sokkal jobb. A kedvesebb kinézetük miatt, nem okoz akkora aggodalmat a látványuk egy reptéren. Ráadásul a gyerekek sem ijednek meg tőlük.

kutyabarat kutyabarát kutya
Cedric Belvin TSA tiszt és Angus nevű kutyája robbanószer keresése közben a Miami Nemzetközi Repülőtéren (Carl Juste/TNS)

A Hivatalnál egyébként 900 kutya dolgozik, többek között németjuhászok, labradorok és vizslák.

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: https://www.latimes.com
Hugo Martin

Indexkép: Carl Juste / TNS

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...