Stephen King, a corgi rajongó

Stephen King amerikai írótól, „a horror műfajának királyától” már biztosan olvastatok egy-egy izgalmas könyvet, könyvének megfilmesített változatát pedig szinte hetente adják a tévécsatornák és mozik. De azt tudtátok róla, hogy hatalmas corgi rajongó?

kutyabarat kutyabarát kutya corgi
Stephen King és Molly (Forrás: buzzfeed.com)

King régóta köztudottan nagy corgi rajongó, bár kutyás „vonatkozású” regényében bernáthegyi szerepel. Az 1981-ben megjelent regénye, a „Cujo” egy veszettséggel megfertőzött bernáthegyi vérfagyasztó történetét írja le, amiből film is készült azonos címmel. Bár a szomorú szemű bernáthegyi több embert is megöl, de Stephen King a regénye végén felmenti a szörnyű tettei alól:

Nem árt itt talán rámutatni, hogy Cujo mindig jó kutya akart lenni. Igyekezett mindent megtenni, amit gazdái a FÉRFI a NŐ, de legfőképp a FIÚ kívánt tőle. Meg is halt volna értük, ha úgy hozza a sors. Ő nem akart megölni senkit, soha. A hatalmába kerítette valami, talán a végzet vagy a gonosz szellem, vagy csak egy veszettség nevű idegbetegség. A szabad akaratnak itt nem jutott szerep.

/részlet a „Cujo” című regény végéről/

kutyabarat kutyabarát cujo stephanking
Könyvborító fotó: moly.hu

A kilencvenes években King mindennapjaiban vidám társa volt sokáig Marlowe nevű corgi-ja. Most pedig Molly nevű corgi-jával osztja meg életét, akit nemes egyszerűséggel csak a „Gonosz teremtmény”-nek becéz a közösségi oldalain, ahol előszeretettel mutogatja Molly életképeit.

kutyabarat kutyabarát kutya corgi
Forrás: Stephen King facebook

(kutyabarát.hu)

Index kép: Stephen King facebook oldala – Marlowe-val 1995-ben

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...