Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyabarát történet Lipóciából

Radnóti Miklós özvegyével, Gyarmati Fannival kapcsolatosan több kedves történet is kering Újlipótvárosban, ahol egészen haláláig (2014. február 15.) élt. Egy kedves tősgyökeres újlipótvárosi barátunk mesélte az alábbi kutyás vonatkozású történetet, a „lipóciai mitológia” részeként.

Az eset jó húsz éve, a rendszerváltás után történt, amikor sorra nyíltak az új, magántulajdonban lévő üzletek, köztük egy húsbolt a Pozsonyi és a Wallenberg utca sarkán, amit a helyiek csak csirkésnek neveztek. Szép volt az áruja, sok asszony járt oda vásárolni. Egy nap betért a már akkor is koros Radnótiné a kutyájával, egy kis ölebbel, de a tulaj gorombán ráförmedt, hogy kutyával nem lehet bejönni, és azonnal távozzon. Radnótiné nem vitatkozott, szó nélkül kiment. A jelenetnek csak pár vevő volt a tanúja, és bár akkor még internet sem volt, nemhogy Facebook, mégis villámgyorsan elterjedt egész Újlipótvárosban, hogy miként zavarta ki a hentes Radnótinét és a kutyát. Senki nem szervezett semmilyen akciót, de onnantól egyetlen lipótvárosi se tette be a lábát a csirkéshez, és az üzlet gyorsan csődbe is ment.

kutyabarat kutyabarát gyarmatifanni újlipócia

Hogy a városi legendaként terjengő történet szóról szóra így történt-e, ezt a barátunk sem tudja, de  jól mutatja a történet, hogy az újlipótvárosiak hogyan viszonyultak Gyarmati Fannihoz. No meg a kutyákhoz….

kutyabarat kutyabarát gyarmatifanni kutya

 

(Kutyabarát.hu)

Képek forrása: cultura.hu, moly.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...