Saját KB bal
Saját KB jobb

Megtapsolták az utasok a buszsofőrt, aki félreállt az autópályán és megmentett egy kóbor kutyát

A hétköznapi hősök köztünk járnak: ez a mostani sem tűnik nagy tettnek, mégis hatalmas döntés. A brazil buszsofőr fogta magát, és az egyik legforgalmasabb autópályán félreállt, hogy összeszedjen egy fekete keverék kóbor ebet. Szerencsére az utasok közül mindannyian megértették és ugyanúgy éreztek abban a helyzetben: muszáj segíteni. Meg is tapsolták, mikor a kutya épségben felszállt a buszra melléjük.

Nem tudni, hogy a kóbor kutya hogy került az autópályára, de az utcán élő állatokkal gyakran előfordul, hogy veszélyes helyzetbe keverednek. A rohanó járművek közepette találta meg végül az állat a maga hősét Rio de Janeiro-ban. Az utasok először nem értették, sofőrjük miért döntött úgy, hogy egy veszélyes manőverrel félreáll a pályán, de később tudták: ezt kellett tennie, így volt helyes.

A kutya lényegében csapdába esett a két oldal közötti szakaszon, a buszvezető pedig nem hagyta cserben a kutyát a kilátástalan helyzetben. Az egyik utas rögzítette a videófelvételt, ahol látszik, ahogy a sofőr egy lánc segítségével a busz felé vezeti a szerencse-napjára ébredt kutyát.

Az eb megkapta a lehetőséget, hogy felszálljon az utasok mellé a biztonságot jelentő buszra, akik hangos tapssal köszöntötték – ami egyben a bátor és jószívű vezetőnek is szólt. Senkiben nem merült fel, hogy kifogásolja a kitérőt és az emiatti késést, sőt:Köszi, sofőr! – hallatszik az egyik utas bekiabálása a taps alatt.

 

A braziloknál sok a szimpatikus hozzáállás:

A brazil Open idén is menhelyi kutyákat kért fel labdaszedőnek

Hetekig a kórház előtt aludt a két kutya, végül a vezetőség beengedte őket

Kutyás hajléktalanokat alkalmaz egy brazil menhely

A brazil buszpályaudvar befogadta a kóbor kutyákat

A világ legédesebb benzinkutasa

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...