Saját KB bal
Saját KB jobb

Itt az új film kutyásoknak: kijött az Alpha trailere

Kutyás filmmel képtelenség bukni – tartja a tapasztalat. Valószínűleg így vannak ezzel az Alpha alkotói is. Történelmi hűség kevesebb lesz benne, mint érzelem, de a kutyások szeretik az utóbbit. Egy sérült ember és egy sérült farkas egymásra találásában nézhetjük végig az egyik elméletet: hogyan kezdődhetett örökké tartó barátságunk a kutyákkal.

 

 

A filmre magára még egy kicsit várni kell: a szingapúri bemutatót augusztusra tervezik, az itthoni mozikba kerülés dátumát pedig még nem tűzték ki, de addig is beérjük a beharangozóval.

A kutyákkal való barátságunkat ki közelebb, ki messzebb teszi az időben, az biztos, hogy többtízezer évről beszélünk. A kutatók előszeretettel vizsgálják a háziasítás folyamatát, hiszen a kutya az emberhez legközelebb álló állat lett az évezredek során.

A film főszereplője Kodi, aki a jégkorszakban él, és először vadászik együtt törzsével, de megsérül, és mivel társai halottnak hiszik, magára hagyják a vadonban. Ő megpróbálja a lehetetlent: túlélni a zord világot és hazajutni.

A megpróbáltatásai mellé egy társat is kap: egy szintén sérült farkast, akit elhagyott a falkája. Egy idő után rájönnek: érdemes együttműködniük, ha túl akarják élni az utat. A film az első találkozásra alapoz: az első kapocsra, ami ember és farkas között lehetett, és ami a ma élő kutyákkal kialakított fantasztikus kapcsolat alapja volt.

Az Alpha egy lenyűgöző, vizuálisan is megkapó történetet mesél el, amely megvilágítja az ember legjobb barátjának eredetét. A pár megtanulja, hogyan támaszkodjon egymásra és váljon szokatlan szövetségesekké, számtalan veszélyt elszenvedve, hogy hazaérjenek – immár együtt.

 

Közös múltunk tényekben:

Volt olyan kutya az ősi maja kultúrában, aki halála után az ember sírjában kapott helyet

Az új 14,000 éves sírlelet szerint sokáig ápolták, majd közös sírban temették el a beteg kutyát

A kutyák és az emberek régebb óta barátok, mint azt eddig hittük

9000 éves leleteket találtak pórázon lévő kutyákról

 

 

(kutyabarát.hu)
 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...