Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb kutya lába sérült meg súlyosan a mozgólépcsőn

Corvin negyed – Újabb kutyával történt súlyos baleset a mozgólépcsőn. Talpát is felszakította a gép, el kellett bódítani, hogy kiszabadítsák. Egy állatorvos és a tűzoltók is próbáltak segíteni. Mindeközben a tulajdonosok bediktálták az adataikat, de azóta nincsenek meg.

 

Mindig azt hisszük, hogy már lerágott csontok az ehhez hasonló témák: mégis bebizonyosodik, hogy újra és újra beszélni kell róla, mert sokak számára még mindig nem egyértelmű, hogy minden kutyát meg kell emelni a mozgólépcső alján és tetején a baleset elkerülése érdekében.

Legutóbb Budapesten a Corvin téri aluljáróban járt pórul egy kutya. A kistesű fehér ebnek olyan durván maga alá gyűrte a mozgólépcső a lábát, hogy bódítás nélkül nem is tudtak segíteni rajta. A szemtanúk szerint hatalmas nyüszítést lehetett hallani, látható volt, hogy nagy baj történt. A helyszínre siettek a tűzoltók és egy állatorvos, Dr. Nádasdi Péter is.

Ő hozott nyugtatót, hogy ki tudják szabadítani a sérült kutyát. Mindeközben a tulajdonosoknál állítólag nem volt személyi igazolvány, így csak diktálás alapján tudták felvenni az adataikat. A kutya végül közel egy órás küzdelem után a Budapesti Állatkórházba került, ahol megkezdték a kezelését.

Legutolsó információink szerint a kutyust ellátták: a mozgólépcső feltépte a mancsát, amit össze kellett varrni, és később rehabilitációra is szükség lesz. A Gazdáit még mindig nem találják, a kezelési költsége közel 30,000 forint volt, mikrochip sem volt benne. Ha nem jelentkeznek érte, akkor valószínűleg menhelyre kerül.

Néhány segítő kutyát képesek kiképezni arra, hogy biztonsággal használja egyedül is a mozgólépcsőt, de a legtöbb eb gazdája segítségére szorul, ha utazásról van szó. Számtalan eset történik, de sokan még mindig nem tanulnak más hibájából. Ráadásul ez az ügy már a cserbenhagyás irányába halad, ha gazdái továbbra sem fognak kutyájukért menni. Arról nem beszélve, hogy a tűzoltóság is benyújthatja a számlát, mivel a baleset a gazdák hibájából történt.

 

Érdemes újra és újra elolvasni:

Mozgólépcső miatt kellett amputálni egy kutya lábujját

Tudtad, hogy a mozgólépcső komoly sérüléseket okozhat kutyádnak?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: Pesten Hallottam facebook, Hankó Linda
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...