A halál torkából újjászülető kutya az egész világot inspirálja

A hősök köztünk élnek – és ebben a történetben meg is mutatják magukat: négylábon és kétlábon egyaránt. Hogy miért számít minden élet egyformán? Hogy miért érdemes az utolsó leheletig küzdeni? Thor története megmutatja.

 

7 millióan látták már a Thor felépülését bemutató videót. Kálváriája négy évvel ezelőtt kezdődött, amikor összeszedték Mexikó utcáin. Azóta megszámlálhatatlan megkeresést, emailt és levelet kapott, az egész világ mellette áll és lelkiekben vele volt ezen a hosszú úton.

Thor hónapokig vonszolta magát a mexikói utcákon bénult hátsó lábakkal csont soványan. Egy fiatal lány, Eva lehúzta az útról, akkor látta, hogy a kutya lényegében alig él. Lefotózta és kétségbeesetten kért segítséget. A Los Angeles-i The Real Bark szervezet, amikor meglátta a képeket, azonnal megkezdte a segítségnyújtás szervezését. A kutya olyan szörnyű állapotban volt, hogy a legtöbb állatorvos az azonnali altatását javasolta. Jf Pryor, a szervezet vezetője – bár értette az orvosok tanácsát, mégis azt látta Thor szemében, hogy azt akarja, legyen esélye bizonyítani. Így az altatás helyett egy egész csapat kezdett dolgozni érte.

Thornak minimum csodára volt szüksége az életben maradáshoz. Akupunktúra, hidroterápia, lézer terápia, nyújtás, izomépítés – ez mind csak egy kis része volt Thor kezelésének. A legnehezebb volt a fájdalmait megszüntetni. Később, amikor kellőképpen megerősödött, kapott egy kerekesszéket, ami megtámasztotta bénult hátsó részét. Bár mindenki őrültnek hitte őket, a team váltig állította, hogy Thor egyszer majd járni fog.

Thor négy éven keresztül küzdött a csapattal vállvetve. Voltak benne nehezebb és egészen felemelő időszakok. A lényeg, hogy a kutya és az ember sem adta fel egy percre sem. Ma Thor JÁR! Nem is akárhogy.

– Nincs kézikönyv vagy könnyebb út az ilyen megtört állatokhoz. Mindegyikük máshogy szenved. Thor paralízise és fertőzései miatt a csapat nem igazán tudta, hogy hogyan segítsünk neki gyógyulni. Így mélyen a szemébe néztünk, hogy útmutatót kapjunk tőle. Még akkor is, amikor fáradt volt, ott csillogott valami, ami tovább vitt bennünket. Thor egy igazi tanító. Még közel a halálhoz is annyira inspiráló tudott lenni – a válasza mindig az „előre” volt. Soha nem adta fel – mondta a szervezet vezetője.

Most Thor végre elérkezett a következő mérföldkőhöz: gazdit keres. A szervezet szerint most, hogy egyik útjának végére ér, ideje, hogy megtalálja saját embereit, hogy vezesse végre saját életét, amiért olyan hosszú utat gyalogolt végig.

 

Olykor hihetetlen, de vannak még jó emberek:

Az ezermester 400 bénult kutyának készített már filléres kerekesszékeket

Bevásárló kocsival segített egy bénult kóbor kutyán

A bénult kóbor kutya csodálatos talpra állítása

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: huffingtonpost

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...