Saját KB bal
Saját KB jobb

Hiába az ígérgetés – Oroszország két millió kóbor kutyát is elpusztíthat a foci vb-re

Bár az orosz kormány esküszik rá, hogy nem tervezik a kóbor kutyák likvidálását, hogy megtisztítsák a nyári futball világbajnokságra az utcákat, de egyes források szerint mégis ez a terv, amit már el is kezdtek: összesen 1,4 millió fontot fognak költeni a mészárlásra.

 

Már számtalan állatvédő kampány indult megelőlegezendő a kóbor kutyák eltüntetését Oroszországban. Ekaterina Dmitrieva, a Városi Állatvédelmi Alapítvány vezetője szerint 100 millió rubelt, vagyis 1,4 millió fontnyi összeget (megközelítőleg 500 millió forint) különítettek el a fogadó városok részére, hogy finanszírozni tudják a különleges, kóbor kutyák likvidálására szakosodott „négylábú KGB halál osztagokat”.

Ráadásul a kampányok irányítói arra is felhívják a figyelmet, hogy a FIFA is inkább behunyja a szemét, mint hogy nyomást gyakoroljon az országra a probléma kulturált megoldására. Az állatvédők már fotókkal is bizonyítják az öldöklést, sokszor halomban állnak az állat tetemek az utak szélén – szó szerint megtisztítják az utcákat tőlük.

Egy petíciót is indítottak, amiben leírják, hogy macskák, kutyák, sőt, madarak is áldozatul fognak esni a méregnek, amivel a tisztogatást végzik. Véleményük szerint a foci vb kezdetére a fogadó városok már bele fognak fulladni az otthontalan állatok vérébe. A környező területeken ugyanis akár két millió is lehet a kóbor állatok száma.

Állítólag Putin korábbi sportért felelős minisztere, Vitaly Mutko ideiglenes menhelyek felállítását rendelte el, amiről mi is beszámoltunk, de Ekaterina Dmitrieva szerint ebből nem lesz semmi, és már a pénzösszegeket is kiosztották a halálbrigádok működésére.

Természetesen érthető nyomást jelent a kóbor kutyák hihetetlen magas száma Oroszországban, de az állatvédők szerint már régen meg kellett volna kezdeni feldolgozni a problémát, mégpedig humánus módszerekkel, nem pedig az utolsó pillanatban vagdalkozni – szó szerint.

Az állatvédő információi szerint Ekaterinburg 407,000 fontot, Volgograd 25,500 fontnyi összeget kapott, hogy „minél előbb megoldja” a kóbor állat kérdést. Emellett viszont Nizhny Novgorodban 185,000 fontot fognak menhelyekre és ivartalanításra költeni a selejtezés helyett.

Számtalan petíció fut egymással párhuzamosan, a legnagyobb, „Állítsuk meg az otthontalan állatok gyilkolását, Állítsuk meg a véres FIFA 2018-at” néven már elérhető, eddig összesen 1,764,000-en írták alá, és folyamatosan kúszik felfelé.

 

Korábban:

Oroszország esküszik, hogy nem ölik meg a kóbor kutyákat a nyári VB alatt

A téli olimpián ugyanezzel a gonddal küzdöttek:

Elkezdték irtani a kóbor kutyákat Szocsiban

Orosz milliárdos kóbor kutyákon segít

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dailymail

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...