Egyre több a kutyabarát mozi külföldön – ekkora igény van rá?

Hatalmas siker kíséri a Kutyák szigete című animációs filmet szerte a világon. A külföldi mozik üzemeltetői pedig azonnal felismerték a kapcsolódási lehetőséget: egyre több filmszínház engedi meg a gazdiknak, hogy kedvencükkel együtt üljenek be a vetítésre. Pokrócokkal és friss vízzel várják a négylábú nézőket, de vajon a kutyák is élvezik?

 

Wes Anderson Isle of Dogs (Kutyák szigete) című animációs filmje az egyik legnagyobb durranás manapság. Azonban nem ez az első kutyás vonatkozású alkotás, ami bevonzza a mozikba a gazdikat, így már korábban is volt rá példa, hogy a mozik alkalmanként kutyabaráttá tették magukat – például Spanyolországban a Kiskedvencek titkos életét izgulhatták együtt végig.  

Bár sokak számára furcsa, hogy miért olyan fontos még a moziba is magunkkal vinnünk kedvencünket, addig a gazdik többi része fantasztikus kezdeményezésnek tartja. Az is sarkalatos kérdés, hogy melyik kutyát képes a tulajdonosa egy film teljes hosszára nyugalmi helyzetben tartani.

Bár igyekeznek mindig bizonyítékot szerezni rá, egyelőre nem egyértelmű, hogy a kutyák hogyan viszonyulnak a tévéhez, filmekhez. Az biztos, hogy már vannak erre irányuló szolgáltatások, mint a kutyáknak készült tv csatornák, amelyeknek még a színösszetételét is az ebek látásához igazítják – sőt, még állatvédő csoportok is javasolják a napközbeni használatát, ha kutyánk egyedül van otthon.

Legutóbb Edinburgh-ben döntöttek úgy, hogy a Kutyák szigetére kutyával várják a nézőket, amire azonnal el is fogytak a jegyek. Természetesen csak jól nevelt, tiszta állatokkal lehetett érkezni, de szerencsére semmilyen vita vagy kellemetlen helyzet nem történt.

– Amikor a kutyám fiatalabb volt, úgy éreztem magam, mint egy szülő, aki újszülött kisbabával van otthon. Nagyon hiányzott például a moziba járás, a társaság – mesélte az egyik néző, aki egy telefonos applikáción keresztül szokta kiválasztani a kutyabarát helyeket.   

Valószínűleg a gazdik sokkal jobban élvezték a filmet, a beszámolók szerint az ebek kissé unottak voltak, ami a mozit illeti. Sokan elszunyókáltak a vetítés közben vagy a földről gyűjtögették össze a finomságokat. Azon kívül nem igazán nyújtott nekik nagy élményt a közös mozizás, bár az valóban szuper, hogy addig sem egyedül töltötték az idejüket, hanem itt is együtt lehettek szeretett emberükkel. A film végén természetesen nem maradhatott el a közös taps és ugatás.

 

Ezeket is ajánljuk:

Itthon is volt már példa kutyabarát mozizásra

Teltház volt a jótékonysági filmvetítésen

Kedvenc kutyáink a vörös szőnyegen

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: guardian

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...