Új futtatók Szegeden – a kerítések közti szabadon szaladgálás jegyében

Több új kutyafuttató is épül Szegeden. Állítólag milliókba kerülnek, hogy a kutyák „hivatalosan is szabadon szalagdálhassanak”. – Mi addig is keressük, hol van a zárt kutyafuttatóban a szabadság?

A Délmagyar adta hírül, hogy három új futtató nyílik Szeged különböző pontjain, egyet pedig átköltöztetnek. Van, ahol csak kerítés, de van, ahol ügyességi pálya és szemetes is jut az ebeknek.

A közelben lakók véleménye a szokásokhoz híven nem egyöntetű: valaki szerint felesleges, valaki szerint sokkal jobb, ha a kutyák nem szabadon rohangálnak, és összepiszkítanak mindent – ezért épül futtató, hogy… szabadon rohangálhassanak… a futtatóban… – ezzel az Önkormányzat is egyetért, ezért több millió forintot áldoznak a bekerítésekre.

Sok kutyás annak örül, hogy így nem fogják őket megbüntetni, vagy nem fog (neveletlen khm) kutyájuk elkóborolni. Volt, ahol maguk az ottlakók kezdeményezték, hogy épüljön futtató, ha már úgyis ott randiznak a sétáltatók – de elsősorban kistestű ebeknek létesüljön.

Itt találjátok majd az új mozgási lehetőségeket:

– a Szilléri sugárút 45. mögött

– a Margaréta és Sárosi utca kereszteződésénél (bár az ott élők egy része tart tőle, hogy büdös lesz a kutyaürülék miatt, így lehet, nem lesz sokáig felhőtlen a zárt kutyázás)

– a Zápor-tó mellett (agility pálya is van)

– a januártól megszüntetett Gáz utcai tömbbelsőben lévő helyett pedig az ötemeletes panelsor előtt, a vándorcirkuszok korábbi helyén. Itt az új területnek illetve a kutyatartóknak adnak egy nagyjából egy hónapos „próbaidőt” – ezalatt kiderül, a jókora füves terület melyik része lesz a legalkalmasabb egy kutyafuttató lekerítésére – tehát figyelem, nem az egész terület lesz az övék!

– a Sárosi utcai (8 agilityeszköz, 4 pad és 3 hulladékgyűjtő)


A kutyafuttatós szabad kutyás életérzés bemutatását hamarosan folytatjuk!

 

Futtatós problémák:

Senki se tudja, hogy végződik a futtató és hol kezdődik a játszótér Szegeden

Városliget – kutyás élménypark és növekvő tiltott zónák

Kutyafuttatóban fotózkodtak 100-an a Városligetért

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: délmagyar
A fotók illusztrációk!
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...