Saját KB bal
Saját KB jobb

Lila a búvárkutya, aki az óceánokat tisztítja a szeméttől

Lila, a labrador eddig homár fogásra kapott kiképzést, de gazdája valami sokkal hasznosabb és környezettudatosabb feladatot talált neki. Mostantól a hihetetlen búvár kutya az óceánokat tisztítja meg a szeméttől, és mindig emlékeztet bennünket: miért is kellene újrahasznosítható anyagokat használnunk a mindennapjainkban. 

Dél-Floridában tevékenykedik az a zseniális búvár eb, aki minden nap egy kicsit hozzájárul környezetünk gyógyításában. Korábban ő volt a „homár-búvár kutya”, de gazdája már valami sokkal hasznosabb célt tűzött ki a szuper tehetséges kutya elé. Alex Schulze tagja a „4 Óceán” projektnek, amelynek célja az óceánok tisztaságának és élővilágának megőrzése.

Ebben kezdett most segíteni Lila, munkájával arra is buzdít, hogy lehetőleg minél több környezetbarát táskát használjunk.

A 4 Ocan munkája során igyekeznek megszervezni a partok és a vizek megtisztítását. 2017. január 1-én indultak, és azóta 34 ezer kilogrammnyi szemetet gyűjtöttek, főként műanyag hulladékot. Hogy költségeiket fedezzék, az összegyűjtött hulladékból készült újrahasznosított karkötők megvásárlásával lehet őket támogatni. Minden karkötő árából közel fél kiló szemetet lehet eltávolítani az óceánokból.

Lila mindig is remek merülő volt, könnyedén megtanulta visszatartani a lélegzetét és a hátsó lábait használni úszáskor. Természetesen egy speciális mentőmellény is védi. Azóta a homárról áttért a szemétre: amit képes a szájával megragadni, azt mind egy szálig kihozza – ezzel segítve az óceánokban élő állatok életterének megtisztítását, amit mi, emberek tettünk élhetetlenné.

 

Így is lehet:

Másfél éve vannak úton kutyájával, és szemetet szednek Nagy-Britannia partjain

Kutya szobrok szemétből

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: factory direct promos
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...