Kirabolták a Noé Állatotthont – a rengeteg megosztásnak köszönhetően megvannak a tettesek

Tegnap a délutáni órákban négy férfi ellopta a Noé Állatotthon központi adománygyűjtő perselyét az iroda mellől. Az állatotthonban szerencsére kamerarendszer működik, ami rögzítette az elkövetést és a tetteseket is. Rengetegen segítettek felismerni őket, így gyorsan meglettek.

Felháborodott posztban kért segítséget tegnap az állatotthon. A jóérzésű emberekhez fordultak, hogy megosztásokkal vagy a férfiak felismerése után információkkal segítsék a nyomozást. Amin a szervezet tagjai leginkább felháborodtak, hogy kiszolgáltatott, rászoruló élőlényektől loptak, ráadásul nem az alapítvány saját pénzét, hanem az odalátogatók, támogatók adományait emelték el.

„Ezek az emberek a Ti pénzeteket, a Ti adományotokat lopták el! Ezek az emberek Titeket, minket, de leginkább a rászoruló beteg állatokat rabolták ki!” – írták közösségi oldalukon. A poszttal együtt a hivatalos rendőrségi feljelentés is megtörtént.

A NOÉ Állatotthon területén a törvényeknek mindenben megfelelő kamera rendszer működik, melyről az állatotthon bejáratánál és több helyen is tájékoztatják a hozzájuk érkezőket. A lopás helyszínétől kb. 1,5 méterre is kint van a figyelmeztető tábla.

Estére jött a hír: meglettek a tettesek. A fényképek közzététele után azonnal érkeztek a hasznos bejelentések, a poszt pedig több mint 41 ezer megosztást kapott. A szervezetnek nyújtott gyors információk alapján nagyon részletes és lényegre törő bejelentést tudtak tenni a rendőrségen, megnevezve a feltételezett elkövetőket is.

„Vegyes érzelmekkel teli, nehéz napon vagyunk túl. Egyrészről hálásan köszönjük a segítőkészségeteket, köszönjük a támogatásotokat, ebben a helyzetben is nagyon sokat jelent. És bár nem tudunk napirendre térni afelett, hogy itt, a saját otthonunkban loptak meg minket, hogy azoktól lopták el ezt a pénzt, akik a legjobban rászorulnak, hogy a Ti pénzeteket, a Ti adományaitokat lopták el, mégis azt érezzük, hogy az emberek jók. Hálásan köszönjük a XVII. kerületi Rendőrkapitányság rendőreinek, hogy példás gyorsasággal és hatékonysággal intézik ügyünket!” – olvashattuk az alapítvány oldalán.

 

Ezek is itthon történtek:

Lerúgták gazdája mellől a villamosról a kutyát – így lett meg

Belvárosi kávézó teraszáról loptak el egy kutyát

Kolbászba rejtett méreg veszélyezteti a kutyákat Rákospalotán

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Noé Állatotthon Alapítvány
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...