Új családja kárpótolja az út szélére rakott kutyát

Egy dallas-i térfigyelő kamera rögzítette, ahogy egy férfi félrehúzódik az úton, kirángat a kocsiból egy kutyát, akinek vastag lánc lógott a nyakában, majd mindenfajta érzelem nélkül beszáll a kocsiba és elhajt. Az úttól nem messze az erdőben találtak rá a megrémült, láncán fennakadt kutyára. 

KD, az út szélén hagyott kutya semmi másra nem vágyik, csak hogy szeressék és szerethesse az embereket. Valószínűleg pont azért, mert kissé még új neki ez az érzés.  

Nem gyakran látni ilyen tiszta felvételt a klasszikus történésről: autó az út szélén, kutyát kitenni, elhajtani. Legtöbbször állatvédő filmekben látni hasonló jelenetet, de ez teljesen kifacsarja az ember szívét, tudván, hogy egyetlen pillanata sem megrendezett, hanem ott és akkor pontosan az történt, amit látunk a képkockákon.

KD szerencséje az volt, hogy egy csapat állatvédő éppen háziállatokkal kapcsolatos bűntényekhez gyűjtött anyagot azon a területen, így körülbelül 9 órával később belebotlottak a rémült kutyába, aki a közeli erdőbe húzódott be. Nyakában lógó lánca felcsavarodott a korhadt fatörzsekbe, így már mozdulni is alig tudott, nem lett volna sok esélye, hogy megmeneküljön.

Bár az eset még augusztusban történt, a sofőr, Gorge Spears csak szeptember közepén adta fel magát a hatóságoknál, miután körözést adtak ki ellene. Az elkövető szerint a kutya a nővéréé volt, de nem tudott róla gondoskodni, így az jutott eszébe, hogy jobbat tesz a kutyával, ha az út szélén hagyja, mint hogy menhelyre vigye.

A férfit állatkínzással vádolják, miközben szembe kell néznie a törvénnyel, KD sorsa szerencsére jól alakul: azóta új otthonra lelt. Egy fiatal pár, Henderson és Zach San Roman ellátogattak a texas-i álltvédő szervezethez, egy örökbe fogadható kutyust kerestek. Azonnal szerelem volt KD-vel, így haza is vitték. Akkor még nem ismerték az előéletét.

Az állatvédők remélik, KD története sokaknak emlékezetes példa lesz: nem csak arra, hogy egy állatot elhagyni is állatkínzásnak minősül, hanem arra is, hogy mindig van remény az újrakezdésre.

 

Cikkajánló:

A kóbor kutya nem bírta elhagyni halott társát

Emlékeztek a hurrikánban kikötött kutyára? Ilyen élete van most

A házaspár a reptéren hagyta a kutyáját, mert nem voltak rendben a papírjai – megfagyott

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: today
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...