Saját KB bal
Saját KB jobb

Gyertyagyújtással egybekötött tiltakozást szerveztek az emeletről kidobott kutya miatt Miskolcon

Felháborodott civilek és állatvédők vasárnap este gyertyagyújtással egybekötött tiltakozást tartottak az avasi lakótelepen. Egy férfi ugyanis korábban kidobott egy kutyát a harmadik emeletről, majd a tetemet a kukába dobta – írja a borsod online.

Annál a társasháznál gyűltek össze a tiltakozók, ahonnan a közelmúltban egy férfi a harmadik emeleti ablakból kidobott egy kutyát. Az egyik felháborodott szomszéd számolt be róla, hogy itt még nem állt meg a férfi: lesétált a házból, és a tetemet a egyszerűen a kukába dobta.

Állítólag a helyi szemétszállító cég személyzete találta meg a kutyát. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságtól a Bors egyelőre azt az információt kapta, hogy az ügy­ben a tettes ellen nem érkezett feljelentés.

Vasárnap gyűltek össze a felháborodott állatvédők és jóérzésű emberek, hogy gyertyát gyújtsanak az értelmetlen halált halt kutya miatt, és egyben tiltakozásukat fejezzék ki az állatkínzás után járó büntetések elmaradása miatt.

Külföldön egyre több példát látunk, hogy szigorodik az ilyen területen kiosztott büntetés, ugyanis a bíróságok is kezdik felismerni, hogy aki állatot bánt, az emberre is nagyobb veszélyt jelent.

 

Kapcsolódó tartalmainkból:

Igazság Caitlynnek – kínzója 15 évet fog börtönben ülni

Nagy-Britanniában az állatkínzók 10%-a sem kerül börtönbe

Hat hónap letöltendő börtönt kapott a férfi Pécsett, mert elhanyagolta kutyáit

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: boon.hu
Fotó: Vajda János
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...