Saját KB bal
Saját KB jobb

Ezer ember gyújtott gyertyát szombaton az állatkínzás áldozataiért

Békés figyelemfelhívásnak szánták a szervezők a szombatra összehívott megemlékezést, megható pillanat lett belőle. A résztvevők szerint a társadalomnak ideje eljutnia addig, hogy felismerje az állatkínzás terén kialakult állapotokat, és békésen ugyan, de együtt kezdjünk el cselekedni.

Az esemény csendesen és meghatóan zajlott, a Hősök terére kilátogató emberek gyertyát gyújtottak, és legtöbben olyan megkínzott állatok fotóit vittek magukkal, akikre szerettek volna megemlékezni.

A szervezők bíznak benne, hogy a társadalom szélesebb rétegei is elítélik ezeket a bűntetteket és minden állatszerető ember sürgős változást, szigorúbb és ténylegesen alkalmazott állatvédelmi törvényeket szeretne.

Szépvölgyi Zoltán, az esemény egyik főszervezője szerint igencsak megszaporodott az állatkínzások száma Magyarországon, és egyre többen tartják felháborítónak, hogy mégsem születnek precedens értékű bírósági ítéletek.

„A fő célunk, hogy elinduljon valami közös mozgalom, figyelemfelkeltés, ami előbb-utóbb eredményre vezet. Az esemény alatt végig zajlott az aláírásgyűjtés az állatvédelmi törvény szigorításáért és összesen nyolc magyarországi nagyváros is csatlakozott hozzánk, ott is zajlottak hasonló események” – számolt be riporterünknek Szépvölgyi Zoltán. – „Nagyon jó érzés volt, hogy ennyien eljöttek, és hogy a legtöbb állatvédő szervezet képviseltette magát. Szeretnénk ezt az eseményt minden évben megismételni, valamint tervezünk egy hasonló megmozdulást szeptemberben, ahol még nagyobb összefogásra számítunk és az ivartalanítás fontosságát is szeretnénk kiemelni.”

Zianosz Alexandra, a másik főszervező véleménye szerint az a probléma, hogy bár jelenleg is van állatvédelmi törvény és akár 3 év letöltendő szabadságvesztésre is büntethető lenne egy brutális állatkínzás, mégis mindössze egy-két esetben szabtak ki letöltendő börtönbüntetést, holott szinte naponta derülnek ki egyre brutálisabb esetek.

„Fontosnak tartjuk, hogy békés de látványos úton hívjuk fel a figyelmet az állatkínzás egyre súlyosbodó és jelenleg megoldatlan problémájára. Szeretnénk a kezdeményezéssel összefogásra hívni az embereket, hogy békés eszközökkel mutassuk meg: a társadalom elítéli az állatkínzást és sürgős változást szeretne. A jelenlegi állatvédelmi törvény gyakorlati alkalmazását a bírák által és lehetőség szerint további szigorítását a törvényhozók által.”

 

Ha érdekel a téma:

Az állatkínzás, mint bűncselekmény

Miért kivételesen ritka a letöltendő szabadságvesztés az állatkínzási ügyekben?

Állati jogok

 

 

(Kutyabarát.hu)

Fotók: Gyertyagyújtás az állatkínzás áldozataiért
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...