Saját KB bal
Saját KB jobb

Nevelőszülők mentették meg a kétlábú kutyát – imádják egymást

Nubby-ra pár órával születése után már az altatás várt, ugyanis mellső lábak nélkül született. Bár anyja nem utasította el, nem volt elég ereje testvérei mellett enni. Akkor jöttek nevelőszülei, akik szerint „a másság nem egyszer használatos és nem eldobható”.

Lou Robinson és férje a Warriors Educate About Rescue nevű szervezet alapítói, iskolákban tanítják a gyerekeket, hogyan kell feltételek nélkül szeretni az állatokat, rendszeresen adnak ki jótékonysági naptárokat és vállalnak ideiglenes befogadást. Így került hozzájuk Nubby is, akit testvérei félrelöktek anyjuktól.

Jó kezekbe került, egész pontosan Lou férjének, Marknak a kezeibe. Ahogy Nubby megérkezett, végérvényesen egymásba szerettek. A pár mindent megtett azért, hogy Nubby-t életben tartsák. Tüdőgyulladása ellenére úgy tűnt, sikerül: a kutyus elkezdett gyarapodni, szemei kinyíltak, érzékelte a körülötte lévő világot.

Pár héttel később mégis rosszabbra fordultak a dolgok. Nubby nem volt hajlandó enni, nem tudott kakilni, a tej az orrán jött ki. A röntgenen kiderült, hogy nem csak a tüdőgyulladástól kellett tartani, Nubby-nak sajnos nyelőcső-rendellenességgel is meg kell küzdenie.

Nagy erősségű antibiotikumot kapott és oxigén kamrába helyezték, nagyon nehezen lélegzett. „Nem adta fel, harcolt!” – mondta Lou. – „Amíg minőségi életet képes élni, addig fogunk küzdeni érte. Most már itthon van velünk és sokkal jobban van.”

Még túl pici ahhoz, hogy betegségét teljesen kivizsgálják, bíznak benne, hogy talán a legrosszabb részét kinőheti. Addig is szerencsére Nubby egyetlen dologra vágyik: játékra. A pár úgy érzi, a kölyök örökre náluk fog maradni. Később, ha képes lesz egy szuper életre, a szervezet munkájában is segíthet: megértetheti a gyerekekkel, hogy a másság teljesen rendben van. Szerencsére Nubby nem érzi magát másnak.

Okos, aktív, lábak nélkül is képes számos mozgást megtanulni. „Nubby boldog, vágyik a szeretetre és rosszalkodik. Az élet megtalálja az útját” – vallja Mark.

 

Sok kedvenc él két lábbal boldogan:

Két kutyának összesen négy lába van és köszönik, jól vannak

A kétlábú bulldog baba is boldogságra vágyik

Duncan-nek két lába van és nem fél használni

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...