Saját KB bal
Saját KB jobb

Fekete kutyákat fotóz a menhelyeken a fényképész, akiket mindenki elkerül

A fekete szín nem hoz szerencsét a menhelyen. A statisztikák szerint a fekete kutyákat fogadják örökbe legnehezebben, és őket fenyegeti leginkább az altatás. Egy fotós pontosan ezért specializálódott rájuk: úgy érezte, tennie kell valamit, hogy megmutassa a fekete ebek szépségét, és segítse eloszlatni az előítéleteket velük szemben. Ki szerint nem csodálatosak?

Még a legprofibb fotósnak is kihívást jelent, hogy egy fényképpel felkeltse az érdeklődők figyelmét egy fekete színű kutyával szemben. Sarah Brasky fényképész úgy érezte, muszáj tennie valamit, így saját fekete kutyáját is bedobva a projektbe összefogott egy new york-i menhellyel, és megkezdte a fekete kutyák lencsevégre kapását.

„Nehéz elképzelni, miért, de ez tényleg egy létező probléma. Még a legfiatalabb állatokat is nehezen fogadják örökbe a színük miatt” – meséli Sarah. A modellek között még nyolc hetes kutya is volt, akire fiatal kora ellenére senki nem érdeklődött. Ahogy a fotósorozat kikerült a közösségi média felületeire, az összes lefotózott kutya szinte azonnal gazdára lelt.

Mi állhat a háttérben?

Ahogy korábbi cikkünkben már olvashattátok, a fekete színt legtöbbször valami negatív érzéssel kapcsoljuk össze. Mai szóhasználatunk is bizonyítja: Feketén látja a világot, aki csak a rosszat veszi észre. Bűnöset, törvénytelent jelent a feketemunka, feketepiac, fekete mágia stb. és szerencsétlenségre utal a fekete macska, kutya, holló, varjú, tulajdonképpen, mint a halál előhírnökei. Gyászunk színe is a fekete.

Az ASPCA, az egyik legnagyobb amerikai állatvédő szervezet szerint a mintegy 3,3 millió menhelyi kutyák 20%-ának altatás a sorsa. A fekete szín sok babonához kötődik az emberek fejében, így ez egy stigmaként bélyegzi meg a fekete szőrű kutyákat, még inkább megnehezítve az örökbe adásukat.

A menhelyek dolgozói sokszor már egyéb eszközökhöz nyúlnak, hogy az érintett kutyák esélyeit javítsák: trükköket tanítanak nekik, extra személyiség leírást függesztenek a kenneleikre, bármit megpróbálnak, ami rájuk irányítja a menhelyre látogatók figyelmét. A fényképész a tehetségét és a közösségi média erejét elegyítette a cél érdekében – sikeresen.

 

Még több csodálatos kutyás fényképész:

Egy magyar újságíró szabadidejében már több mint 3000 állatot fotózott le, hogy gazdához segítse őket

A világ leglélegzetelállítóbb kutya-gyerek fotósorozata

A fotós óriást csinált kutyájából

A világhírű fotós ingyen fényképez a menhelyen

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...