Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyánk egyik csodálatos élő rokona: Kanada tengeri farkasai

Brit Columbia partjainál találhatjuk meg ezt a fantasztikus és különleges fajt. A tengeri farkasok a Csendes-óceán partjainál élnek, kombinálják a vadászatot a szigetek közötti úszással, azt eszik, amit az erdő és a tenger felkínál nekik. Csodálatos felvételek csodálatos élőlényekről.

A nagyon kisszámú faj egyedei, akiket gyakran hívnak esőfarkasoknak is, szó szerint a tenger segítségével maradtak életben. Képesek órákon keresztül úszni vagy ugrálni a kisebb nagyobb szigetek között, és egyszerűen csak elfogadni az élelmet, ami szembe”jön” velük.

A kutatók szerint erős rokonságot mutatnak ma élő kutyáinkkal, bár a genetikai állományuk eltér az ebektől és a többi ismert farkastól is. Viselkedésük egyáltalán nem az általunk megszokott farkasoktól megszokott viselkedéséhez hasonlítható. Sokkal inkább vadásznak a vízben, mint a szárazföldön.

Testfelépítésüket tekintve is kisebbek, mint “szárazföldi” társaik. Ami a tengeri vadászataikat illeti, kutatók azt tapasztalták, hogy képesek a vízben maradva akár 7,5 mérföldes (12 kilométeres) távokat is megtenni egyetlen élelemszerző kaland alkalmával.

Élőhelyükön jobban megszokott az a hang, ahogy a víz alatt bugyborékolnak, mint a jól megszokott farkasüvöltés.

Habár a csodálatos fotókon is látszik, hogy mutatnak hasonlóságot az általunk ismert farkasokhoz, de valójában egy igen egyedi, szinte mesebeli fajt láthatunk.

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Life with dogs
Fotók: Ian McAllister
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...