A brazil buszpályaudvar befogadta a kóbor kutyákat

Habár a hideg idő csak pár hét múlva várható Brazília déli területein, de vannak helyek, ahol már most fagypont alá süllyed a hőmérséklet. De idén szerencsések a Curitibában élő kóbor kutyák, hála egy buszpályaudvar dolgozóinak.

A Curitiba-i buszpályaudvar nem csak megengedi, hogy a gazdátlan állatok behúzódjanak a hűvösödő idő elől, de saját ágyakat is kapnak, amiben melegen és kényelmesen eltölthetik az időt.

Ahogy sok dél-amerikai országban, így Brazíliában is nagyon sanyarú sors jut az utcán élő állatoknak, Nem tudni, hogy ezeket a kutyákat elhagyták, vagy már gazdátlanul kezdték az életüket, és biztosan fogalmuk sincs, milyen egy meleg, szerető otthonban élni, de az biztos, hogy most egy picit megtapasztalhatnak legalább valami hasonlót.

Az állomás alkalmazottai úgy döntöttek, hogy megnyitják szívüket és kapuikat a rászoruló állatok előtt, akik máshogy akár fagyhalált is halhatnának kint. Ágyakkal, meleg takarókkal, étellel és vízzel fogadták a hozzájuk betérő kutyákat.

Egy helyi politikus, Fabiane Rosa felfigyelt a rögtönzött jótékonyságra, és gratulált az alkalmazottaknak. Véleménye szerint a kutyáknak joguk van ott lenni, és minden cég vagy társaság követhetné a buszpályaudvar példáját. Természetesen ez nem egy ideális helyzet, de legalább valaki odafigyelt, és tett valamit.

Nem először fordul elő hasonló: Argentínában egy buszra engedte fel a sofőr a kóbor kutyákat, hogy a vihar elől meghúzódjanak, Törökországban pedig az üzletek ajtajai nyíltak meg a nagy hidegben az állatok előtt.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...