Egy cetlivel és egy zacskó étellel a mezőn hagyták a kutyát

Az idősödő terriert egy hideg napon tették ki az esőáztatta rétre az Egyesült Királyságban egy zacskó étellel és egy hosszú cetlivel, amin ez állt utolsó mondatként: „Nincs szükségem kutyára”. Még egy üveg vizet is hagytak mellette. 

Az „új” tulajdonosa egy hosszabb levelet is hagyott a kutya mellett, amiben kifejti, hogy nem ő az eredeti gazda, de ők meggondolták magukat, ami az állat ellátását illeti. A terriert ott hagyták alig látható helyen egy bokor mögött, de azt fontosnak tartotta, hogy leírja Tessa igényeit az ételeket illetően. Szerencsére Alan Webster, a Dél-Yorkshire Állatambulancia egyik önkéntese épp arra haladt.

„Hajnali 5 óra volt, mikor mi megérkeztünk. Akkor már ott volt a kutya, egy teljesen átázott takarón üldögélt – egész éjszaka ott lehetett, talán egész hétvégén” – mesélte Alan. – Csak a szerencsén múlt, hogy megláttuk. Ez pláne felelőtlenné teszi az egész esetet. A kutya nagyon fázott és letört volt.”

A cetli szerint „Tessa 12 éves, és nem az én kutyám. A szomszédom azt mondta, hogy chippelve van. Ő kért meg, hogy vigyázzak rá, mert ő új életet akar kezdeni Kanadában. Bár vonakodva igent mondtam, de tudtam, hogy nem fogom megtartani Tessát. Szereti a teát, kávét és a vizezett tejet. Az első étkezése 11:30 körül van. A szomszédom elment Kanadába, úgy hiszi, jó kezekben hagyta Tessát. Sajnálom a fentieket, de nincs szükségem kutyára”.

Tessát orvoshoz vitték, ellátása után pedig egy Rotherham-ben lévő kutyapanzióba került, ahol kevés eséllyel, de új gazdira vár.

 

Más, hajmeresztő, de igaz történetek:

Egy Virginia-ban élő férfi került bíróság elé, mert lelőtte végstádiumban lévő magyar vizsláját

Az állatkínzás, mint bűncselekmény

A házaspár a reptéren hagyta a kutyáját, mert nem voltak rendben az iratai – megfagyott

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...