Saját KB bal
Saját KB jobb

Haladunk! – A Pécs Plaza is kutyabarát

Ha valaki a Pécs Plaza környékén sétáltatja a kutyáját, és beugrana feladni egy lottót a bevásárlóközpontba, az most már nyugodtan viheti az ebet is, hiszen a bevásárlóközpont immáron állatbarát hellyé vált! Azonban nem csupán ez az egyetlen hely, ahova bevihetjük kis kedvenceinket – adta hírül a pecsma.hu.

A Pécs Plaza állatbaráttá válásával a területére fajtától, mérettől, életkortól függetlenül kis- és nagytestű kutyák, sőt macskák, nyulak, vadászgörények is betehetik a tappancsaikat, persze gazdáik kíséretében.

Irány a pláza, kutyások!

A Pécs Plaza igazgatósági asszisztense, Szilas Judit elmondta, a bevásárlóközpont lényegében mindig is állatbarát hely volt, hiszen soha nem küldtek még ki senkit onnan azért, mert bevitte kiskutyáját. Most azonban már házirendjükben is kitérnek arra, hogy miként, milyen keretek között tudunk plázázni a kis kedvenceinkkel. És nemcsak a folyosón tudjuk járatni őket, hanem akár az üzletekbe is bemehetünk velük, ahol azt egy piktogrammal jelzik a vásárlóknak. Ilyen például a lottózó, a szolárium, vagy a nemrég megnyílt konditerem előtere. Azt azonban tudni kell, hogy csak pórázzal vezethetjük állatainkat, a kisebbeket ugyanakkor hordozóban is bevihetjük. A macskák, nyulak, vadászgörények viszont csak ketrecben mehetnek shoppingolni.

Ha jól neveltek, nem zavarnak senkit a bevásárlásban

Kérdés: miért vinnénk kutyánkat shoppingolni? A bevásárlóközpont szerint ez egy gesztus azok számára, akik kutyasétáltatás közben egy hirtelen jött ötlettől vezérelve vennének valamit, feladnának egy levelet. Így nem kell kint hagyniuk az állatot az épület előtt.

Nem mindennapi látvány egy kutya a plázában

Állatot azonban nem vihetünk be olyan üzletekbe, ahol élelmiszert árulnak, ezért az ételudvar is tabu az ebeknek – noha a kisebb méretűeket ölben oda is gond nélkül be lehet vinni. A mozi területére sem ügethetnek be a kutyusok.

Nem kell őket kint hagyni!

Ilyen állatbarát helyekből pedig nagyon kevés van Pécsen. Korner Zsuzsanna, a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület vezetője szerint az ilyen engedményekkel megelőzhetők azok a szomorú esetek, amikor a kutyákat kikötik a boltok elé, és a vásárlás idejére otthagyják őket magányosan, kiszolgáltatva. Sok kutyát lopnak így el, és sok szökik meg ilyenkor.

Nem csak a plaza kutyabarát

Ha rápillantunk a kutyabarát.hu nevű oldalra, láthatjuk, hogy Pécsett egyre nő azon üzletek és szolgáltatók száma, akik engedélyezik a állatok belépését is. Ott van például a Praktiker, ahova elvihetjük sétálni a kutyusainkat, akik ott akár segíthetnek csaptelepet is választani nekünk.

A Nagy Imre úton található Giovanni Pizzériába is simán be lehet menni kutyával, vagy a szintén a Nagy Imre úton lévő Kovács Cukrászdába, amelynek terasza jó időben tele van ebekkel.

Bevihetjük az Irgalmasok utcáján található ajándékboltba is őket, de a Capri Cukrászdában, a Mecsek Cukrászdában és a Zserbó Cukrászda teraszán, a Balkán Bisztró és az Egylet söröző kerthelyiségében, a Room Bisztróban, vagy akár a Nappaliban is szeretettel várják négylábú barátainkat!

Hasonló jó hírek:

Állatbarát lett a Campona és az óbudai Eurocenter is

Az olasz bevásárlóközpont pedig megunta a bolt elé kikötött kutyák látványát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: pecsma.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...