Bécs nemet mond a kutyakakira

Ausztria, kiváltképp Bécs híres kutyabarátságáról. Amellett, hogy szinte bárhová be lehet menni jólnevelt kutyával, úgy a kutyásokat több helyen is kiemelt figyelem kíséri. Azonban, ott sincs kolbászból a kerítés, a szomszédoknál is a kutyakaki (ott felejtése) még mindig problémát jelent. Bár, korántsem olyan szinten, mint nálunk. Ők most viszont egy nagyot léptek!

Az Index írta meg, hogy a felelőtlen gazda akár 90 eurós büntetésre is számíthat, ha véletlenül-szándékosan-egyéb okokból ott felejti kutyája kakiját a közterületen.

„Bécsben évente 36 millió zacskónyi kutyaszart és 100 millió cigarettacsikket szállítanak el a szemetesek. Sok. Ehhez képest a kutyaszar utcán hagyása és a csikkek eldobálása 36-50 eurós pénzbüntetést, illetve penetráns bűzt von maga után. Az eldobott cigarettacsikkek nem számítanak lebomló hulladéknak. A kutyaszar igen, de a bécsi flaszterrel az sem kompatibilisebb, mint a cigarettacsikk. A városi tanács ezért úgy döntött, hogy 90 euróra büntethetik, aki kutyaszart vagy csikket hagy maga után az utcán” – írja az Index.

Ami a legjobb az egészben az emberek nem tiltakoztak a szabály ellen, ugyan politikai szálak is megjelentek a hír kapcsán, miiszerint az ÖVP csak a költségvetés növelését látja a szankcionálásban, míg az FPÖ a bevételekből a közvilágítsát fejlesztené, ezzel egyébként a kutyasétáltatók dolgát is megkönnyítenék, illetve világosban jobban látszanának az illegalitásban szaró kutyák is, könnyebb lenne megbüntetni a gazdáikat – fogalmazott az Index.

Mi üdvözöljük a döntést, örülnénk, ha hazánkban is elindulna hasonló kezdeményezés, talán kevesebb kutyakakival találkoznánk az utcákon és a kutyafuttatókban. A Kutyabarát.hu csapata már felvette a harcot a kutyakaki ellen, vagyis a felelőtlen gazdák ellen, de csak erőnkhöz mérten, saját fegyverünkkel tudjuk ezt megtenni: kreatív figyelemfelkeltéssel.

A „Kakitündér” nem létezik kampányunk ezt a célt hivatott szolgálni. Szerencsére egyre nagyobb visszhangja van, egyre több helyen jelenik meg plakátunk, kérték már tőlünk magánszemélyek, cégek és önkormányzatok is, hogy környezetükben kifüggeszthessék a figyelemfelkeltő plakátot.

Egy biztos, sikert csak akkor érünk el, ha az emberek, a kutyatartók figyelmesebbek és felelősen gondolkodnak. Reméljük, a szankcionálás mellett az emberek hozzáállása is segíthet megoldani a problémát.

További cikkek a témában:

A kulturált kutyatartás szabályai – Kakitündér biztosan nem létezik!

El kell mondanunk valamit. A Kakitündér nem létezik

(kutyabarát.hu)

Index kép: redalertpolitics.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...