Saját KB bal
Saját KB jobb

Vitás ügyben bizonyíték – a rendőrség lefoglalta a kutyát

Szeptember óta a komáromi rendőrség udvarán, ketrecben tartják azt a korábban kiállításokat, versenyeket megjárt hároméves argentin dogot, amelyet – két tenyésztő vitás ügyében – bizonyítékként foglaltak le hónapokkal ezelőtt – írja a komaromonine.sk.

Vandalt, a szerencsétlenül járt kutyát egy ógyallai családi ház udvaráról lopták el, így a rendőrség lopás és magánlaksértés ügyében nyomoz. A kutya állítólagos tulajdonosa, egy pozsonyi hölgy azt állítja, ő vitte magával a kutyát, mivel az övé. Az ógyallai hölgynek ő adta oda, de csak átmenetileg, hogy kiállításokon vezesse fel.

Sajnos mivel az eb tulajdonjoga egyelőre nem tisztázott, így a rendőrség bizonyítékként lefoglalta, de ellátásáról természetesen nem tud úgy gondoskodni, ahogy illene. A rendőrség udvarán kapott egy kennelt.

Az ógyallai hölgy, Denisa Somogyiová az, akinek házából az állítólagos tulajdonos elvitte Vandalt. Denisa naponta látogatja a kutyát, ételt és meleg takarókat visz neki. Arról számolt be, hogy Vandalt nagyon megviseli a távollét és a hideg, már felfekvések is megjelentek a testén.


Denisa és Vandal

Az állítólagos tulajdonos eddig egyszer járt Komáromban, a kihallgatáskor, azóta nem ment a kutyához. Denisa sürgeti a döntést és a kutya helyzetének rendezését, de egyelőre – szeptember óta – nem derült ki semmi. Azért sem egyszerű, mivel Vandal kiállítási kutya, így értéke 20,000 euró körül mozog.

 „Mivel két személy is igényt tart a kutyára, a nyomozó csak a Nyitrai Kerületi Bíróság döntését követően zárhatja le az ügyet” – nyilatkozta Renáta Čuháková, a nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

 

Még több hír:

Az állam is belevág a kutyatenyésztésbe

Kutyát loptak a kertből, mert megtetszett nekik

Szolgálati kutyát loptak

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: komaromonline.sk
fotók: noviny.sk
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...