Új kutyafuttató Sopronban

Sopron legújabb kutyafuttatója Tómalmon a Kistómalom utca mellett 3150 négyzetméteren valósult meg. A bekerített füves terület és a lakóházak között 25 méteres védősáv húzódik, valamint a kutyák biztonsága érdekében a bejárat zsiliprendszerrel került kialakításra. A területen a pihenéshez padok, a kutyaürülék gyűjtésére pedig hulladékedények lettek elhelyezve – írta a Sopron Holding Zrt. a Cyberpress.hu oldalán.

A felelős állattartáshoz hozzá tartozik, hogy gazdáik a kedvtelésből tartott kutyák elegendő mozgását is biztosítsák. A közterületen való sétáltatás bizonyos helyeken csak pórázzal engedélyezett, máshol pedig a kutyák elengedése azt a kockázatot is magában hordozza, hogy az állat esetleg elszalad, elveszik, megsérül. Ezen problémák kiküszöbölésére létesülnek egyre több helyen úgynevezett kutyafuttatók, ahol gazdáik nyugodtan elengedhetik kedvenceiket – írja a Sopron Holding Zrt..


fotó: Leczovics Zsolt

A házirend betartásával bárki használhatja a területet, ahol – bízunk benne – kutyák és gazdáik egyaránt örömüket lelik.

fotó: Leczovics Zsolt
 

 

Kutyafuttatót keresel?

Böngéssz adatbázisunkban!

 

Ezt olvastad már?

Már két éves a Futietikett

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: cyberpress.hu, Sopron Holding Zrt.
Fotók: Leczovits Zsolt
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...