Csak most állt szolgálatba, de máris remekelt Utász, a rendőrkutya

A rendőrség két hete felavatott nyomkereső kutyája segített elkapni egy 25 éves férfit, aki egy 81 éves asszonyt rabolt ki Ófehértón – számolt be a hírről a HVG.hu a Police.hu információira hivatkozva.

Hétfő este 9 óra után értesítették a rendőrséget arról, hogy kiraboltak a házában egy 81 éves ófehértói nőt. Az asszony lánya jelentette be, hogy az édesanyja rosszul lett, el is ájult, majd arra ébredt, hogy egy idegen férfi kutakodik a házában. A betörő ellopta a pénztárcáját, majd rázárta az ajtót, és a kulccsal együtt elmenekült – írja a HVG.hu.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték a helyszíni szemlét és a kertben talált lábnyomcsapásról nyomkövető szolgálati kutyát is indítottak. A két hete frissen felavatott, Utász szolgálati névre hallgató nyomkövető kutya vezetőjét, Ficsóri Tibor r. főtörzszászlóst a feltételezett tettes lakóházához vezette. Az egyenruhások a rendőrkutya jelzése alapján igazoltatták az otthon tartózkodó 25 éves férfit, akinek nadrágja zsebéből az idős asszony házának kulcsa előkerült. A nyomozók H. Jánost a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrsén kifosztás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A két hete állományba lépett eb ezzel rögtön hőstettet is hajtott végre, ám neki ez mostantól már mindennapos cselekedet lesz. Mi csak örülünk ennek és jó munkát kívánunk neki!

 

Ezeket olvastad már?

Nagyköveti kutyaszemle

Még csak 5 és fél éves, de már kitüntetést kapott a rendőrkutya

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: hvg.hu / police.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...