Szimat! – Kutyák nyomoznak

Az elsősorban hat-tíz éves gyerekek számára íródó mesés detektívsorozat különlegessége, hogy a történetek valódi helyszíneken játszódnak, és a főbb szerepekben a kilenc magyar kutyafajtára ismerhetünk rá. A Tanítók Egyesületének ajánlásával megjelent első rész a gyógyfürdők világában játszódik, Az ellopott Mikulás-szán című frissen megjelent kaland pedig a szaloncukor történetét mutatja be – írja a Népszava.hu.

A BerGer Szimat Szolgálat alapítói – Bernát és Gerzson, egy magyar vizsla és egy drótszőrű vizsla – immár nyugalmazott detektívek. A szolgálat új vezetője Bugac Pongrác, egy mudi. A kacagtatóan humoros detektívsorozat főbb szereplői a kilenc magyar kutyafajtát idézik meg. A fordulatos kalandok ismert, valóságban is létező helyszíneken játszódnak, ahová szeretni való, rajzfilmes stílusú figurák repítik az ifjú olvasókat.

A Berger Szimat Szolgálat történetét és szereplőgárdáját Nyulász Péter, a Helka trilógia IBBY-díjas gyerekkönyv-szerzője, a rajzos karaktereket Ritter Ottó animációs filmrendező társalkotóként hozta létre. Az elsődleges szempontunk az volt, hogy a gyerekek számára vonzó és szórakoztató legyen a Berger Szimat világa – mondta el az író.

A sorozat másik fontos célja az ismeretterjesztés és az olvasóvá nevelés. A kötetek ezért nagy betűmérettel és sok képpel készülnek, hogy a gyerekek átélhessék egy könyv elolvasásának büszkeséggel teli élményét. Ennek érdekében a sodró lendületű kalandokhoz kis keretes formában, történelmi, hon- és természetismereti tudásmorzsák kapcsolódnak a könyvekben. A Tanítók Egyesületének alelnöke, Czirbeszné Ignácz Éva kiemelte, hogy ezek kiváló lehetőséget kínálnak a tanítók számára a differenciált oktatáshoz. A Fürdők réme című első kötethez az egyesület ajánlásával olvasás – szövegértés fejlesztő, illetve rajzos – foglalkoztató feladatlapok készültek a gyerekek – illetve pedagógusaik számára. Ezek a munkafüzetek ingyenesen letölthetők a www.bergerszimat.hu oldalról.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: nepszava.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...