Kutyaházakat adományozott a Praktiker

A REX Kutyaotthon öt kutyaházzal lett gazdagabb az újpesti Praktiker felajánlásának köszönhetően. A kis „lakóházakat” a vásárlók dekorálták ki egy összefogás keretében. Minden magyar Praktiker kutyabarát áruház, így a legújabb üzletegység is.

A nemrég megnyílt Váci úti Praktiker áruházban nem csak a környék lakóira gondoltak, hanem az itt élő állatokra is. A 12 ezer négyzetméteres, kutyabarát áruházban az októberi nyitóhétvégén az idelátogató családok kutyaházakat festethettek le, amelyet a kerületben működő REX Kutyaotthon Alapítványnak ajánlott fel a barkácsáruház. Az egyedi házikók az elhagyott kutyusoknak nyújtanak majd vidám pihenőhelyet.

„A Praktiker társadalmi felelősségvállalási programjában a rászoruló családok megsegítése mellett kutyabarátoknak, kutyáknak is igyekszünk segítséget nyújtani. A kutyaházak lefestésével az volt a célunk, hogy a kerületben működő REX Alapítvány munkáját támogassuk, segítve a befogadásra váró kutyákat” – mondta Burka Szilvia, a Praktiker Kft. marketing vezetője.

Az összes Praktiker áruház kutyabarát, ahova az üzletlánc házirendje alapján egy gazda legfeljebb két kutyával érkezhet vásárolni. A barkácslánc támogatja, hogy a gazdik és kedvenceik közösen is gondtalanul vásárolhassanak, és ne kelljen az autóban hagyni őket. A REX-nek adományozott kutyaházakkal a felelős kutyatartásra szeretné felhívni a figyelmet a Praktiker. A REX Alapítvány tapasztalata szerint még mindig vannak, akik felelőtlenül vesznek magukhoz háziállatokat, és nem mérlegelik, hogy azok tartása az odafigyelésen és gondoskodáson kívül időt, pénzt és tartási helyet is igényel.

„A REX Alapítvány gondozásában jelenleg is több mint 250 állat él. Állat-örökbefogadási központunkban számos kutya és cica várja, hogy szerető, gondos gazdája legyen – mondta Kállay Rita, ügyvezető. – Minden segítség elkél, mert bár folyamatosan kampányolunk az örökbefogadások érdekében, sajnos sokkal több állat elhelyezésében kérnek segítséget, mint amennyit örökbe fogadnak. A vidám színekre lefestett kutyaházakat nagy örömmel fogadtuk, jut majd belőle a kutyakifutónkba és néhány kennelbe is” – tette hozzá.

 

Boksa kipróbálja az új kutyaházat

 

A Praktiker Magyarország meghatározó barkácsáruház-lánca, közel 1300 embernek ad munkát. 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 20 üzletegységet működtet idehaza, webshopjában mintegy 40 ezer féle árucikk elérhető.

 

Egyéb hasznos információk kutyásoknak:

Kutyabarát üzeletek listája

Az első hazai állatbarát bevásárlóközpont

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Kezdőfotó: Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója, Burka Szilvia, a Praktiker marketingvezetője és Boksa „kézfogása”

Fotó: Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója, Burka Szilvia, a Praktiker marketingvezetője, Borus Bence, a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársa, valamint Mirza, Boksa és Dolly a Praktiker által adományozott kutyaházakkal

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...