Kutyák és macskák maradtak éhen egy szerverhiba miatt

Napjainkban egyre több „okos kütyüt” dobnak piacra a fejlesztők. Ezek sok mindenben segítik, könnyítik mindennapjainkat … egészen addig, amíg jól működnek. 

Életünk egyre több területén vetjük be az „okos” dolgokat, sok háztartásban már a háziállatok ellátásáról is az okos készülékek gondoskodnak. De mi van akkor, ha bejön a „hibapont” és meghibásodik a szerver, melynek következtében több ezer állat maradhat éhen? Ekkor bizony baj van, pláne ha nem vagyunk otthon és nem tudjuk a jól bevált „kézi megoldással” kiváltani az okos eszközt.


piximus.net

Így jártak most a Petnet rendszer használói, akiknek egy szerverhiba következtében bizony éhesek maradtak négylábú barátaik. Ez a rendszer vezérli az okos etetőket, melyek a megfelelő mennyiségű tápot adagolják a kedvenceknek, amikor például valamilyen oknál fogva nem tudjuk megoldani a megszokott időben történő etetést. A meghibásodás következtében az okostelefonról irányítható etetési funkció sem működött, így a gazdikat éhes állatok fogadták, amikor hazaértek.

A hibát jelezték a gyártónak, aki elismerte, hogy a gond a szervereket működtető harmadik félnél volt, emiatt maradtak ki az automata etetések. A rendszer azóta teljesen helyreállt.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás és indexkép: bbc.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...