„Kutya szerződés” – az előrelátó szülő és gyermeke közötti megállapodás

A legtöbb szülő életében eljön az a pillanat, amikor csemetéje elkezdi rágni a fülét, hogy kisállatot szeretne. Először talán beéri annyival a gyermek, hogy barátai kisállatait kényezteti, vagy az utcán simogatja a barátságos négylábúakat, de előbb-utóbb biztosan könyörgőre fogja a dolgot, hogy hadd legyen neki is egy kutyája, macskája, hörcsöge, papagája… egy saját kisállata.

Tudjuk, addig-addig mondogatják, nyúzzák a szülőket, míg végül úgyis beleegyeznek. Minden gyerek megígér fűt-fát, de az élet azt mutatja, hogy betartani csak kevesen tartják be az ígéreteket. Az előrelátó szülő már az elején sejti, hogy az állatka ellátása az első lelkesedés elmúltával, általában az ő nyakába fog szakadni.

Egy apuka ezt elkerülendő kidolgozott egy vicces, 13 pontból álló „kutya szerződést”, melyet aláíratott gyermekeivel.


yourdog.co.uk

Családi Kutya Szerződés

Akkor lesz kutyánk, ha mindenki egyetért az alábbi feltételekkel:

1. Apunak nem kell kutyaürüléket szednie. Soha. Ennek összeszedése legalább 3x hetente a gyerekek feladata, hogy Apu elégedett legyen.

2. A kutyát meg kell tanítani arra, hogy csak egy bizonyos helyen végezheti a dolgát. A család minden tagja egyetért abban, hogy a kutyakaki a pázsiton egyáltalán nem tolerálható.

3. A kutya csakis kistestű lehet.

4. A kutya nem hullajthatja a szőrét. Egyáltalán nem.

5. A kutya nem lehet nyáladzó fajta. Mindenki egyetért abban, hogy az ilyen kutyák visszataszítóak.

6. A kutya nem sértheti fel körmével a padlót. Apunak mindegy, hogy ezt a gyerekek hogyan akadályozzák meg, rendszeresen vágják a körmét, cipőt húznak a tappancsaira, vagy műtétileg eltávolítják a lábait… Mindenki egyetért abban, hogy az eb nem kapargathatja és karcolhatja össze a padlót.

7. Apának soha nem kell megfürdetnie a kutyát. Ha Apa úgy dönt, hogy a kutya már büdös, akkor a gyerekeknek 24 órán belül meg kell fürdetniük az ebet.

8. Ha a kutya bármilyen foltot ejt a lakásban, kiborít valamit, vagy odapiszkít és a modern tisztítószerek hatástalannak bizonyulnak, Apa jogosult káros vegyi anyagokat is bevetni, hogy eltüntesse a foltot és / vagy a szagot.

9. Apának korlátlan vétójoga van a kutya nevét illetően.

10. A kutya nem kap semmilyen bio, ínyenc vagy extra eledelt. Mindenki egyetért abban, hogy a hagyományos kutyatápok megfelelőek.

11. A kutyát soha nem kezeljük gyereknek, vagy testvérnek. Egyetértünk abban, hogy a kutya, az kutya.

12. A kutya nem szerepel név szerint a család karácsonyi üdvözlőkártyáin. Ha családi karácsonyi lapon mégis szerepel a kutya fotója is, az csak a véletlen műve lehet. A kutya fotóiból nem fognak családi karácsonyi üdvözlőkártyák készülni.

13. A gyerekek megígérik, hogy soha sem fognak kiábrándulni a kutyából és soha nem fogják unatkozni hagyni. Minden fél egyetért abban, hogy a kutya ellátása – annak egész életében – a gyerekek feladata és felelőssége.

Talán ezeknek a gyerekeknek kutyasétáltatást, vagy önkéntes munkát kellene vállalniuk egy helyi menhelyen, egészen addig, amíg önálló életet nem kezdenek 🙂


stepbystep.com

 

Nálatok is vannak hasonló szabályok? Mindenki betartja?

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: lifewithdogs.tv, indexkép: sheknows.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...