A kislány, aki egy állatorvosi rendelőnek adományozta szülinapi pénzét

Minden gyerek a „sátoros ünnepeket” várja a legjobban, azt, hogy születésnapjára, karácsonyra és az egyéb alkalmakra vajon milyen ajándékkal lepi meg családja. Izgatottan készülnek a nagy napra, kíváncsian bontogatják az ajándékaikat, miközben talán már arra gondolnak, hogy ezúttal milyen is lesz az elmaradhatatlan szülinapi torta. Egy 11 éves pennsylvaniai kislánynak viszont teljesen más elképzelése volt szülinapi ajándékáról.   

A 11 éves Liberty Miller nagylelkűségével lenyűgözte környezetét és könnyeket csalt az állatorvos szemébe is, amikor úgy döntött, hogy a születésnapjára a szokásos ajándékok és torta helyett mindenkitől pénzt kér, hogy segíthessen egy beteg kiskutyán.

Az összegyűlt több mint 250 dollárt a kislány a Dillsburg Veterinary Centernek adományozta, hogy hozzájáruljon egy beteg boston terrier gyógyításának költségeihez. A kutya kirívóan rossz állapota miatt már számos újság címoldalára is felkerült.

Libre-t egy Lancaster megyei farmról mentették meg korábban. A teljesen lefogyott, bőrbetegségekben szenvedő és rühes kiskutya gyakorlatilag kopasz, kevesen mondanák meg róla, hogy melyik fajta képviselője. Amikor a kutyus bekerült a Dillsburg Veterinary Center rendelőjébe jártányi erővel sem rendelkezett, annyira gyenge volt, hogy pár másodpercnél tovább a fejecskéjét sem tudta tartani.

A példás állatorvosi ellátásnak köszönhetően és az olyan adományok segítségével, amilyet Libertytől is kapott a rendelő, a kiskutya állapota lassacskán javulni kezdett. Már eszik, ugat és folyamatosan erősödik, de még mindig 24 órás ellátást igényel.

Libre esete miatt a világ minden részéről sok vád éri a Lancaster County SPCA állatmentő szervezetet, mivel bejelentették, hogy nem indítanak eljárást kegyetlenség miatt az ellen a tenyésztő ellen, aki beadta hozzájuk a borzasztó állapotban lévő kölyköt. Az állatvédők és minden jóérzésű ember a tenyésztő felelősségre vonását és az SPCA igazgatójának lemondását követeli.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: barkpost.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...