Figyelemfelhívó és jótékonysági séta – 300 kutyával Párizs szívében

Június 19-én, vasárnap szokatlan eseménynek lehettek tanúi mindazok, akik Párizsban jártak. 300 kutya és kétlábú családja tartott békés felvonulást, így tiltakozva a kutyák és macskák elhagyása, kidobása ellen. Egy világos és hangos „NEM” a négylábú kedvencekért.

Június 19-én a Holidog harmadik alkalommal szervezte meg a „Charity Walk” névre keresztelt jótékonysági felvonulást, melyet a Purina támogatott. A békés figyelemfelhívó séta aktualitását a nyárkezdet adta, ugyanis a nyári szabadságok ideje alatt több mint 60 000 kutyától és macskától „szabadulnak meg” tulajdonosaik.

Párizs szívében, mindössze néhány lépésnyire az Eiffel-toronytól és a Trocaderotól a különböző méretű és színű kutyák százainak sétája igencsak  meglepő, ugyanakkor nagyon figyelemfelkeltő látványt nyújtott.

Szívből valljuk, hogy az élet jobb, ha az emberek és az állatok együtt élnek.” – mondta Magali Gavaret, a Purina Franciaország kommunikációs vezetője.

A figyelemfelhívás mellett adománygyűjtést is szerveztek a „Charity Walk” keretében.  Az összegyűjtött adományokból 20 000 étkezést tud biztosítani védencei számára az a tíz állatmentő szervezet, akik javára a gyűjtést szervezték, és akik – a többi menhellyel együtt –  nap mint nap az elhagyott állatok jobb életéért küzdenek. 

A felvonuláson nagyon sok menhelyi kutyussal is lehetett találkozni, akiknek így adtak esélyt egy új életre, remélve azt, hogy az állatszerető tömegben ők is megtalálják új otthonukat és szerető családjukat.

Nagyon fontos, hogy konkrét erőfeszítéseket tegyünk, és minél több ember figyelmét felhívjuk erre a problémára, valamint arra is, hogy segítse, támogassa a Franciaország szerte működő menhelyeket.” – mondta Julien Muller, a Holidog és Pet Alert alapítója.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: holidogtimes.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...