Rendkívüli körülmények – rendkívüli intézkedések két kanadai légitársaságnál

Május eleje óta tart az erdőtűz Kanadában. A hatóságok elrendelték az ország délnyugati részében fekvő Fort McMurray kiürítését, mivel a város melletti erdőtűz nagyon gyorsan terjed. Kanada talán eddigi legnagyobb természeti katasztrófájában több mint 100 000 embernek kellett elhagynia az otthonát, maga mögött hagyva minden vagyonát. Az emberek sok mindent hajlandóak voltak hátrahagyni, kivéve négylábú családtagjaikat.

Az evakuáltak szállításában részt vevő két kanadai légitársaság, a West Jet és a North a szabályokat megszegve, minden kutyát felengedett a fedélzetre, így gondoskodva arról, hogy az embereknek ne kelljen megválniuk szeretett kedvencüktől. (A repülőgépeken alapvetően csak meghatározott méretű szállító boxban utazhatnak a házi kedvencek a fedélzeten). Az összes kutya és macska ott szorongott gazdája mellett a repülőgépek fedélzetén.

A Nort légitársaság szóvivője a Huffington Post-nak elmondta: „Határozottan szokatlan, hogy a háziállatok az utastérben utazzanak, de mivel a körülmények is rendkívül szokatlanok, így emiatt ki tudtunk bújni a szabályok alól, és lehetőséget adtunk az állatok fedélzeten történő utazására”.

A kutyák ellepték a teljes fedélzetet, a gazdik ölében, vagy a lábuk előtt ültek, illetve a gép folyosóin feküdtek.

A légitársaságok szokatlan gesztusát az internetezők egyöntetűen üdvözölték, és a nemzetközi elismerés is kijárt a North-nak és a West Jetnek.

 

Kedvenceink repülőn történő szállításának szabályait ITT olvashatjátok el.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: holidogimes.com, huffingtonpost.ca, twitter.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...