Saját KB bal
Saját KB jobb

Baráti kutyasétáltatás Kőbányán, avagy felvonulással a kitiltás ellen

Mint ahogyan arról korábban már hírt adtunk, egy önkormányzati rendelet szerint júniustól kilenc kőbányai parkból kitiltják a kutyákat. A rendelet hatályba lépését követően csak a kijelölt útvonalakra és a kutyafuttatókba tehetik mancsaikat négylábú barátaink, ha sétálni szeretnének.

Két kőbányai civil szervezet – a KőKutya – Kőbányai Kutyások Érdekvédelmi Civil Társasága és a Felelős Kutyatulajdonosok az Élhető Kőbányáért Civil Társasága -, április 23.-án tiltakozó felvonulást szervez, mely a figyelemfelkeltésen kívül arra irányul, hogy megmutassák, hogy a parkokban kutyáikat sétáltatók felelősen és a békés egymás mellett élés szabályait betartva élnek.

„Mi lesz, ha ez a sok kutya Kőbánya járdáin, házai között fog nap, mint nap sétálni?! Hogy és hol fogjuk lemozgatni kutyáinkat?” –teszik fel a kérdést az esemény Facebook oldalán a szervezők.

A rendezvény helyszínén aláírásokat is gyűjtenek, hogy a korábban meghozott rendelet ne léphessen hatályba.

Program:

Találkozó: Óhegy park rendezvényterületén

09:30- tól gyülekező, petíció aláírása folyamatos
10:00-10:30 civil társaságok bemutatkozása, tájékoztató, 
felvonulási szabályok ismertetése
10:30-12:00 felvonulás 

Útvonal: Óhegypark – Óhegy utca – Kápolna u. – Körösi Cs. Sándor út és sétány- Szent L. tér – Rottenbiller park előtt – Harmat u. – Kőér u. – Óhegy park.

A szervezők azt kérik, hogy csak pórázon szépen sétáló, nem agresszív kutyát hozzanak a rendezvényre a résztvevők!

„Aki szereti a kutyákat és felelős kutya tartónak tartja magát, vagy csak együtt érez a kutyatartók ezen problémáival, kérjük, jöjjön el, csatlakozzon hozzánk!” – írják felhívásukban a civil szervezetek.

A rendelettel érintett területek:

 

 

Olvassátok el a korábbi cikkeket is a témában:

Kutya világ jön a kutyasétáltatókra júniustól Kőbányán

Reagált a kőbányai polgármester: nincs szó a kutyák kitiltásáról

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: a rendezvény Facebook oldala, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2015. (XII. 18.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...