Saját KB bal
Saját KB jobb

Tavaszi kedvezményes ivartalanítási akció volt Nagykanizsán

A menhelyek túlzsúfoltságára, a kóbor kutyák problémájának megoldására az emberek felelősebb gondolkodása és az ivartalanítás kínálhatna végleges megoldást.

A nagykanizsai Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület az ivartalanításban nyújt segítséget a felelősen gondolkodó gazdáknak. 2010 óta, évente rendszeresen szerveznek akciókat, a tavalyi évtől kezdődően pedig már tavasszal és ősszel is igénybe lehetett venni a kedvezményes ivartalanítást. A gazdáknak a kutyák ivartalanítása 8000 Ft-ba, a macskáké pedig 5000 Ft-ba került. A műtétek költsége ennek többszöröse, melyet az Egyesület saját kasszából és a befolyt 1%-okból fedezett, valamint az akciókhoz egy német állatvédő szervezet is pénzügyi segítséget nyújt.

 „A program célja változatlan, a túlszaporulatot kívánjuk megelőzni. A sikerességet híven tükrözi, hogy az elmúlt 6 évben csökkent a menhelyre kerülő kutyák és macskák száma.” – mondta Maros Sándorné, az Egyesület titkára a zaol.hu-nak.

Bízunk abban, hogy a példa értékű kezdeményezéseknek egyre több követője akad, és néhány éven belül elmondhatjuk, hogy országos szinten is csökkent a menhelyek zsúfoltsága.

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: zaol.hu, indexkép: haziallat.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...