Saját KB bal
Saját KB jobb

Háziállatok látogathatják meg a betegeket egy kanadai kórházban

A kanadai Juravinski kórház új programja keretében a súlyosan beteg embereket háziállataik is meglátogathatják.  A „Zachary’s Paws for Healing” programot Donna Jenkins indította el,  25 éves rákos beteg unokaöccse kérésére, akinek kórházi életét nagymértékben segítette körülötte lévő kutyája.

„Amikor Zachary kórházban volt, sokszor könyörgött azért, hogy kutyája Chase is elkísérhesse. Be is csempésztük a kórházba, ami igen jó hatással volt Zacharyra” – mondta Jenkins. Amikor a fiú rájött, hogy betegségét nem tudja legyőzni, megígértette Donnával, hogy elindít egy ilyen jellegű programot.

Az első hivatalos beteglátogatás 2015. szeptember 15-én történt. A betegekre nagyon jó hatással van az állatok látogatása. Amikor találkoznak szeretett kedvenceikkel, jobb kedvre derülnek, csökken a depressziójuk és elszigeteltség érzésük, kommunikatívabbá válnak és motiváltabbak lesznek a mielőbbi hazatérésre.

Az engedélyezett látogatási idő heti 1 óra, az állatokat alaposan „megtisztítják”, mielőtt beléphetnek a kórház területére és a többi betegtől távol tartják őket.


Fotók: boredpanda.com

 

Olvassátok el korábbi kutyabarát kórház témájú cikkeinket is:

Kutyabarát kórház Új-Zélandon

Terápiás kutyák a kórházban

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: boredpanda.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...