Balatonbogláron is fürödhetnek a kutyák

UPDATE: Sajnos nem valósult meg egyik kijelölt területen sem kutyabarát fürdetőhely, az önkormányzat visszavonta a kijelöléseket!

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Balatonboglár képviselő-testülete kutyás fürdési lehetőségek megvalósítását keresi, előterjesztést is nyújtottak be, melyet március 31-én a testület egyhangúlag el is fogadott. Ráadásul három helyet is kijelöltek Balatonbogláron, ahol a kutyák fürdőzhetnek.

Mészáros Miklós, balatonboglári polgármester meghívására nemrég ellátogattunk a balatonparti városba, ahol bejártuk az érintett partszakaszok egy részét. Egyértelmű volt már akkor számunkra, hogy óriási lehetőségek nyílnak meg a kutyások számára Balatonbogláron, hiszen a kutyás park, kutyafuttató kialakítása mellett három kutyafürdési lehetőséget is terveznek megvalósítani, azonban – ahogy ezt a polgármester úr jelezte – nem biztos, hogy mindhárom már idén beindul.

Az egyik helyszínnél, a Bólya köz – Hunyadi utca sarkánál szeretnék a kutyás parkot megvalósítani, amely 50 méterre van a Balaton partjától, attól a kijelölt területtől, ahol a kutyák is bemehetnek a vízbe. A parktól egy kijelölt útszakasz vezethet majd le a parthoz – amit meg is mutatott nekünk Mészáros Miklós polgármester.

Nagyon reménykedtünk a pozitív döntésben, vártuk a polgármester úr válaszát, melyet ma küldött el nekünk:

„Kedves Hajnalka és Tibor!

A képviselő-testület tegnapi ülésén elfogadta az előterjesztést és kijelölte a kutyafuttató és fürdető helyeket Bogláron. Április folyamán igyekszünk a szükséges kiépítést táblázást stb. bonyolítani. Köszönjük a segítséget és javaslatokat.”

Íme Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének határozata:

Forrás: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete / Kutyabarát.hu

Hamarosan jelentkezünk a további fejleményekkel, addig is folyamatosan egyeztetünk az önkormányzattal.


Balatonboglár, kilátó

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...