Saját KB bal
Saját KB jobb

Bull típusú terrierek, mint rendőrkutyák

A bull típusú kutyáknak nagyon rossz a hírük, sokan a legveszélyesebb fajtáknak tartják őket. Ez a nézőpont sajnos lassan már szinte beépül a köztudatba, annak ellenére, hogy még távolról sem igaz. Ennek bizonyítására fogott most össze az Állatfarm Alapítvány és az Universal K9, akik azt szeretnék igazolni, hogy ezekre a fajtákra akár életünket is rábízhatjuk.

Az, hogy a rendőrkutyák általában németjuhászok és Malinois-k, senkinek nem jelent újdonságot. De mit szólunk ahhoz, hogy a rendőrök munkáját segítő kutyák következő generációja a veszedelmes harci kutyaként megbélyegzett bullok közül kerül majd ki?

Az Állatfarm Alapítvány és az Universal K9 Amerikában közösen fáradozik azon, hogy ezek a kutyák ne kerüljenek menhelyekre, ne az elaltatás várjon rájuk, hanem rendőrkutyáként állhassanak a társadalom szolgálatába. Képzésük költségeit az Alapítvány fedezi, a K9 pedig a kutyák előképzését végzi, hogy „kiemelkedő állampolgárok és K9 tisztviselők” lehessenek.  A program keretében eddig már 9 kutyát helyeztek el különböző rendőrségekre, ők már be is bizonyították, hogy képesek ugyanolyan jól végezni a munkájukat, mint a „hagyományos” rendőrségi kutyák. Képzett járőrként teljesítenek szolgálatot, munkájuk során eltűnt felnőtteket és gyerekeket kutatatnak fel.

„Örülök, hogy egy ilyen társam lett. Tudom, hogy ő mindig velem van, ott áll készenlétben a hátam mögött, és ha szükségem lesz rá, tudja, mit kell tennie” – nyilatkozta az egyik kutya, Kiah vezetője, Justin Bruzgul a LittleThings.com – nak.

A mentett kutyák kiképzése amellett, hogy költségtakarékos megoldás a rendőrség számára, életeket is ment. Megmentheti számos bull életét, akik a program keretében kapnak egy második esélyt, és segíthetnek a társadalmi előítéletek megcáfolásában.

Nézzétek meg korábbi cikkünkben, hogy egy francia fotós hogyan próbál meg segíteni menhelyeken élő bulloknak.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: lifewithdogs.tv, fotók: littlethings.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...